BĂTĂLIA PENTRU TITLU / HAIDEȚI, BĂIEȚI, CĂ SE POATE !

Stiinta Bacau - HCM Constanta (18)
În urmă cu 9 ani, Dinamo București cucerea ultimul său titlu de campioană după un meci ce le poate servi de model handbaliștilor de la Știința Municipal Dedeman Bacău. După ce pierduseră în tur la HCM Constanța la o diferență de 9 goluri, dinamoviștii s-au impus în retur la 11 goluri și le-au suflat titlul constănțenilor. Probabil că nu mai există înregistrări ale acelei partide, dar trei dintre eroii pozitivi ai acelei confruntări lucrează acum pentru handbalul băcăuan: Sorin Bîrză, Bogdan Voica și Gabriel Armanu. Cu siguranță că ei le-au povestit elevilor lui Colin Voica minunea de atunci.

Un lucru e cert: în sport, nimic nu e imposibil. Trebuie doar să vrei și să crezi. Handaliștii Științei au evoluții în trecutul recent care le dau dreptul să spere într-o răsturnare de rezultat. Prima repriză cu Cimos Koper (echipă care, în sezonul următor, a atins sferturile Champions League), din 30 aprilie 2011, după care băcăuanii conduceau cu 16-9, poate fi un punct de reper. Venind mai aproape, primele 50 de minute din finala Cupei României, la capătul cărora Știința conducea cu 27-20, arată că se poate.

Bineînțeles că înfăptuirea miracolului nu e posibilă fără jucătorul al optulea, publicul băcăuan. Avem convingerea că suporterii Științei vor umple până la refuz Sala Sporturilor și vor crea o atmosferă de zile mari, care să-i poarte pe aripi pe proprii favoriți. Să sperăm că, indiferent de evoluție și rezultat, publicul din Bacău va rămâne în top pentru eleganță și civilizație, fără a cădea pradă tentației de a aluneca în vulgaritate. O atmosferă infernală pentru oaspeți se poate crea și fără înjurături.

Una peste alta, mesajul e cât se poate de simplu: HAIDEȚI, BĂIEȚI, CĂ SE POATE ! IMPORTANT E SĂ CREDEȚI ÎN ASTA !

Partida va începe duminică, de la ora 18.45 și va fi arbitrată de bucureștenii Constantin Din și Sorin Dinu, care vor fi supervizați de șeful Comisiei Centrale de Arbitri, Alin Cîrligeanu.

7 comentarii la „BĂTĂLIA PENTRU TITLU / HAIDEȚI, BĂIEȚI, CĂ SE POATE !”

  1. Mult succees, si medalile de campioni si tricourile sa va revina .Sa va ajute bunul DUMNEZEU.Forta STIINTA!!!.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.