Jucăm cu titlul pe masă / Potaissa Turda – Știința MD Bacău 28-29 (13-15)

Stiinta Bacau - Potaissa Turda 26
Știința Municipal Dedeman Bacău a câștigat duminică la Turda, asigurându-și cel puțin titlul de vicecampioană a Ligii Naționale de handbal masculin. Handbaliștii băcăuani au avut de luptat nu numai împotriva unei ambițioase echipe ardelene, ci și împotriva unui arbitraj ostil al cuplului bucureștean Manea – Iliescu (promovat în neștire și de noua conducere a FRH).

Știința a obținut o victorie meritată, având din nou un Răducu Tamaș foarte inspirat între buturi, Marius Bondar a fost impecabil de la 7 metri, în timp ce Vova Rusia s-a dovedit decisiv în multe momente, inclusiv de pe inter dreapta, acolo unde Ghiță nu mai pare interesat să lupte pentru echipa băcăuană. Cu-atât mai ciudată a părut decizia lui Colin Voica de a-l reintroduce pe final de meci.
Altfel, vicecampionii s-au aflat la conducere în majoritatea timpului, Potaissa fiind în avantaj pentru prima oară în minutul 48. În minutul 57, băcăuanii conduceau cu 28-27, Fenici l-a angajat pe Johannson la semicerc, pivotul estonian se pregătea să înscrie, când arbitrii au fluierat un fault în atac imaginar. A fost momentul care a arătat că greșelile de până atunci ale arbitrilor bucureșteni nu fuseseră întâmplătoare. Turda a egalat apoi după un atac interminabil, după care Ghiță a aruncat slab, iar Varo a respins. Noroc cu Tamaș, care a ghicit bolta lui Cîmpan, cu Gabriel Bujor, care a scos un 7 metri cu 9 secunde înainte de final (fază la care Radu Lazăr trebuia să fie sancționat cu cartonaș roșu), și cu Marius Bondar, care a marcat golul victoriei.

Victoria la limită în fața Potaissei face ca Știința Municipal Dedeman Bacău să joace, duminica viitoare, cu titlul pe masă, pe teren propriu, în compania celor de la HCM Constanța. E-adevărat că băcăuanilor le trebuie o victorie la 10 goluri, însă timpul a arătat că nimic nu e imposibil.

POTAISSA: Varo (14 interv.), Coman – Dediu (8 goluri), Adomnicăi (5), Rogoz (4), Marian (2), Cîmpan (2), Pavel (2), R. Lazăr (2), L. Ignat (2), Savic (1), Alisie. Antrenor: Horațiu Gal.

ȘTIINȚA: Tamaș (16 interv.), Grigoraș – Bondar (11), Rusia (5), M. Bujor (3), Da Silva (3), Fenici (3), Ghiță (2), Rotaru (1), Johannson (1), Iancu, Celestin, Tărîță, Păunică, G. Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

Joi, de la ora 18, va avea loc partida HCM Constanța – Potaissa Turda, iar duminică, 25 mai, de la 18.45, se va disputa meciul Știința Municipal Dedeman Bacău – HCM Constanța.

8 comentarii la „Jucăm cu titlul pe masă / Potaissa Turda – Știința MD Bacău 28-29 (13-15)”

  1. Da …vine titlul la Bacau ne uitam la el si ….pleaca iar la Constanta ! Felicitari Stiinta pentru locul 2 !

    1. Cam asa e si normal, dupa valoarea echipelor. Sa spunem merci pentru ca am castigat un loc fata de sezonul regulat.

    1. Pentru noi au cu siguranta. Pentru niste forte ca montpellier vicecampioana in franta la egalitate cu psg si pentru berlin in primele din germania care au niste jucatori extraodinari normal ca nu au. Oricum felicitari baietilor pentru locul 2 si poate la anul cu noua conducere reusim si noi ceva mai mult

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.