Atletism / Un nou record național spulberat de Georgiana Aniței

Georgiana Anitei
Atleta Georgiana Aniței, cu 13,43 metri, a stabilit un nou și valoros record național de junioare II la triplusalt, joi, în cadrul Balcaniadei aflate în desfășurare la Silven (Bulgaria). După ce s-a impus în proba preferată, Aniței s-a aflat și în cvartetul României ce a câștigat locul întâi și la ștafetă 4×100 m.

Atleta legitimată la SCM Bacău și-a depășit cu 38 de cm vechea performanță ce o obținuse în urmă cu două săptămâni. ”Mă așteptam la un rezultat bun, știam că este în creștere de formă după evoluțiile la antrenamente, dar să sară cu 38 de cm mai mult decât până acum mi se pare un rezultat neașteptat de bun, atestând, iată, de timpuriu, valoarea Georgianei. De acum visăm la perfomanțe la care poate nici nu ne gândeam în urmă cu puțin timp în urmă”, a declarat, în exclusivitate pentru AGERPRES, Cristi Nemțeanu, antrenorul ce o pregătește pe atleta din Bacău.

La cei 14 ani ai săi, Georgiana Aniței, încă junioară III, și-a înscris în palmares, în ultimele patru luni, alte cinci recorduri naționale la triplusalt și lungime. ”Rezultate înregistrate în acest an, 6,14 m la lungime și 13,43 m m la triplusalt, constituie și cele mai bune performanțe mondiale ale sezonului indoor, nu numai la categoria junioare III, dar chiar și în rândul junioarelor II sau I”, indica pentru AGERPRES profesorul Cristi Nemțeanu.

Începută cu un titlu național cucerit la săritura în înălțime în concursul rezervat copiilor, cariera sportivei din Bacău, care face atletism de la vârsta de nouă ani, are în prezent și alte rezonanțe internaționale ce prefigurează o cariera strălucitoare. ”Cu acel 6,14 la lungime și cu 13,43 m la triplusalt și-a asigurat baremul pentru Mondialele de juniori I din Statele Unite. Doar că, ea fiind junioara III, regulamentul nu-i permite să participe la competiția din acest an. În consecință, mai așteptam și noi un an înainte de a ataca o medalie la Mondialele de juniori II care vor avea loc în 2015, tot în Statele Unite, în Colorado”, preciza antrenorul Nemțeanu.

Dar, până atunci, Georgiana Aniței se pregătește pentru a fi pe podium atât la competițiile interne de juniori, dar și la eventuale participări în cele internaționale dacă va fi trimisă de federația de specialitate. ”Sunt extrem de fericită și, mai ales, încrezătoare că toată munca depusă nu a fost în zadar. Simt că pot mai mult chiar în acest an și acest fapt este deosebit de tonic pentru mine. Recordurile naționale la triplusalt, precum și rezultatul la lungime din acest început de sezon mi-au arătat faptul că am potențial și că merită să muncesc în continuare foarte mult, deoarece și rezultatele vor fi pe măsura”, a declarat, în exclusivitate pentru AGERPRES, Georgiana Aniței, imediat după cea obținut noul record la triplusalt.

TEXT ȘI FOTO: AGERPRES

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.