Fără istoric / Știința MD Bacău – Potaissa Turda 32-28 (17-13)

Stiinta Bacau - Potaissa Turda 19
Știința Municipal Dedeman Bacău s-a impus mult mai ușor decât o arată scorul în primul meci de pe teren propriu din Final 3-ul Ligii Naționale. Dacă în sezonul regulat băcăuanii câștigaseră la limită în fața ardelenilor, după un final pe muchie de cuțit, partida de miercuri a fost una fără istoric. Momentele cele mai interesante și mai încinse au fost provocate de arbitri și de banca tehnică a oaspeților, care a suferit un supărător proces de ”tadicizare”. Au fost mult prea multe momente în care antrenorul Horațiu Gal și președintele Flaviu Sâsâeac (care mai deunăzi dădea lecții de civilizație la TV) au avut grija arbitrajului, reușind, la un moment dat, să-i intimideze pe cei doi ”fluierași”. De altfel, faptul că nu s-a dat nicio eliminare la banca oaspeților e una din erorile cuplului Fânață – Hendrea, a căror prestație n-a influențat în niciun fel rezultatul.

Se poate spune că Potaissa a scăpat ieftin, având în vedere faptul că, în repriza secundă, gazdele au avut și 7 goluri avans, însă băcăuanii n-au mai forțat pe final, deși poate ar fi trebuit s-o facă. Omul meciului a fost veteranul Raul Marian (35 de ani) care, deși a jucat bolnav, a fost golgeterul meciului, surprinzând în repetate rânduri defensiva și poarta adversă. În schimb, handbaliștii băcăuani au marcat cele mai spectaculoase goluri ale partidei, pe final, prin Victor Vartic și Rareș Păunică. Duminică, Știința merge să câștige la Turda pentru a spera apoi într-o minune (pe care jucătorii o pot face posibilă) în ultimul meci al campionatului, cu HCM Constanța.

ȘTIINȚA: Tamaș, Grigoraș – M. Bujor (8 goluri), Ghiță (6), Bondar (5), Rotaru (2), Rusia (2), Da Silva (2), Johannson (2), Fenici 1, Tărîță (1), Iancu (1), Păunică (1), Vartic (1), Celestin. Antrenor: Eliodor Voica.

Potaissa Turda: Varo, Coman – Marian (9), Dediu (3), Adomnicăi (3), Cîmpan 3, Savic (2), L. Ignat (2), Țigănașu (2), Rogoz (2), Pavel (1), Alisie (1), R. Lazăr. Antrenor: Horațiu Gal.

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

9 comentarii la „Fără istoric / Știința MD Bacău – Potaissa Turda 32-28 (17-13)”

  1. Din ce am vazut astazi cu certiudine la Turda va fi o adevarata finala pentru locul 2,un meci care merita sa fie vazut „live”.E cineva dispus sa mergem impreuna duminica la Turda ?

      1. pai depinde cati suntem.motorina ar fi cam 250 de lei,impartim,la care mai adaugam pretul biletului.ma indoiesc insa ca suntem macar 4-5……din pacate !

  2. Ne bucuram de victoria de astazi sa va ajute bunul DUMNEZEU sa castigati si la Turda , Iar in meciul de acasa sa-i batem pe ingamfatii de Constanteni de la 10 goluri in sus .Forta STIINTA!!!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.