Singure împotriva tuturor / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 2:3 (17, -21, 17, -21, -11)

Stiinta Bacau - Dinamo Bucuresti 20
Voleibalistele de la Știința Bacău au câștigat sâmbătă, la prânz, în capitală cel de-al treilea meci al finalei Diviziei A1 de volei feminin după un joc decis în tie-break. La finalul primelor două jocuri de la Bacău, antrenorul băcăuan Florin Grapă se temea de factorii externi care ar putea decide finala, iar în primul meci de la București am văzut că avea dreptate. Arbitrii Lucian Năstase și Silvian Lungu au fost trup și suflet pentru Dinamo, le-au dat gazdelor toate mingile la limită, au șicanat-o pe Staelens cu duble și conduse, dar tot degeaba. Știința e o echipă valoroasă, cu caractere adevărate și a trecut peste toate mizeriile, obținând o victorie mare și meritată.

În primul set, dinamovistele s-au impus fără drept de apel datorită unui serviciu foarte dificil combinat cu atacurile inteligente al Ioanei Baciu și Karakashevei. Campioanele au fost deficitare la preluare și au greșit foarte multe servicii. Ridicătoarele oaspete nu au reușit pase extraordinare, poate și din cauza preluării.
Bucureștencele au început bine și setul al doilea, profitând de serviciile greșite ale adversarelor. La cel de-al doilea time-out tehnic, băcăuancele erau conduse cu 16-14, însă pe serviciul Denisei Rogojinaru acestea au reușit să întoarcă setul la 18-16. A contat foarte mult introducerea lui Gaido și Miclea, prima dintre acestea reușind să se apere foarte bine în urma unei preluări foarte bune. Zakreuskaya și Potokar au fost foarte eficiente în atac, rezolvând deseori mingi importante.

Setul al treilea a început mai echilibrat, gazdele desprinzându-se după primul time-out tehnic. Fetele noastre au recidivat cu serviciul greșit și cu o preluare slabă, revenindu-și puțin pe final de set. Setul s-a încheiat cu un as al Nenovei, acest lucru demonstrând din nou serviciul aproape ireproșabil al dinamovistelor. Setul 4 părea la un moment dat că va fi adjudecat de dinamoviste, însă, la 11-7 pentru acestea, băcăuancele au revenit și au întors scorul în favoarea lor la 12-11 datorită unui serviciu bun și a unei preluări pe măsură, în timp ce Lucia Gaido a reușit și ea să facă un punct. De aici, Bacăul s-a desprins și a câștigat setul cu 25-21.

Setul decisiv a fost echilibrat până la 10-8 pentru campioane, punctul al zecelea fiind câștigat cu noroc de Rogojinaru, care a preluat o minge direct peste fileu, ce a căzut pe tușă în terenul advers. Bucureștencele au făcut 11-10, dar a fost doar o sclipire de moment, căci studentele au dominat finalul setului. Meciul s-a încheiat cu o minge plasată de o Roxana Bacșiș extrem de eficientă în jocul de azi.

Campioanele iau o opțiune serioasă pentru câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv după un meci inconstant și cu arbitrajul împotrivă. Cu toate acestea, dorința, ambiția, determinarea, precum și inspirația antrenorului Florin Grapă în schimbările făcute, au condus la o victorie muncită și meritată.

DINAMO: Nenova (4 puncte), Marcovici (13), Zarkova (9), Ativi (12), Baciu (15), Karakasheva (15), Manu – libero. Au mai jucat: Cărbuneanu și Mincă. Antrenor: Marian Constantin.

ȘTIINȚA: Rogojinaru (9 puncte), Bacșiș (10), Sobo (11), Zakreuskaya (8), Miclea (3), Sosa (14), Vujovic – libero. Au mai jucat: Herlea, Potokar (18), Bălțatu (1), Staelens (1), Gaido – libero (1). Antrenor: Florin Grapă.

Un comentariu la „Singure împotriva tuturor / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 2:3 (17, -21, 17, -21, -11)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.