Echitabil / CSMS Iași – Sport Club Bacău 1-1 (1-0)

CSMS Iasi - SC Bacau
Surpriza primei etape de play-off a fost furnizată de Sport Club Bacău, care a remizat pe terenul liderei, după ce a jucat în 10 mai bine de 80 de minute. În fața unei echipe ieșene care a părut cu gândul la cozonaci și pască, băcăuanii au făcut un joc bun și au smuls un punct meritat în ultimul minut al prelungirilor.

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 11, atunci când, după o degajare înaltă spre careul băcăuan, la un duel între Dumitriu și Pălimaru, asistentul Adrian Mărginean i-a semnalizat centralului că fundașul băcăuan a faultat. Chiar și așa, vârful ieșean nu avea mingea sub control, context în care cartonașul roșu arătat lui Dumitriu a părut o măsură exagerată. După meci, Viorel Tănase a supralicitat și a spus că el a văzut chiar fault în atac, însă antrenorul băcăuanilor ar trebui să mai lase alibiurile cu arbitrajul și să se ocupe exclusiv de jocul echipei.
Deși cu un om mai puțin și evoluând cu un singur atacant, echipa oaspete și-a creat cele mai clare ocazii ale primei reprize, dar portarul ieșean Caparco a intervenit salvator la șuturile expediate de Hurdubei (min. 17) și Ungureanu (min. 33). În penultimul minut al primului mitan, Pălimaru a obținut o lovitură liberă de pe dreapta, Țigănașu a centrat în careul mic, de unde Bosoi, nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap.

La pauză, ”Tase” a schimbat tradițional, post pe post, introducându-i pe Burcă și Rusu. Acesta din urmă a ”semnat” ratarea meciului în minutul 83, când a șutat în portar de la 6 metri, singur cu un hectar de poartă în față. Conform principiului enunțat de ”Tase”, ”cine greșește, plătește”, așteptăm trimiterea lui Rusu în Liga a IV-a. În minutul 85, antrenorul Sport Clubului a făcut, în sfârșit, o schimbare inspirată, care se impunea, e drept, mult mai devreme. Fiindcă, ce avea oare de apărat Sport Clubul, jucând cu un singur vârf, și ăla bont ? Cătălin Curiliuc a înscris la ultima fază golul unei remize meritate, din careul mic, după excelenta centrare a lui Căinari.

CSMS Iaşi: Caparco – Radovici, Vişa, Avrămia, Ţigănaşu – Olah, Al. Creţu – Bosoi (69 Onofraș), L. Mihai (81 Călugăru), Herghelegiu (74 Dedu) – Pălimaru. Antrenor: Marius Lăcătuş.

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae (85 Curiliuc), L. Dumitriu, Lozneanu, Sascău (46 Burcă) – Căinari, Taban, Cl. Tudor, Miron – B. Ungureanu (46 B. Rusu), Hurdubei. Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitru: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte); Asistenţi: Adrian Mărginean (Aiud) şi Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca).

În celelalte două partide din prima rundă a play-off-ului seriei I, FC Clinceni – Rapid București 1-2 și Unirea Slobozia – ACS Berceni 1-0.
Clasament play-off, Liga a II-a, seria I

Foto: ziaruldeiasi.ro

4 comentarii la „Echitabil / CSMS Iași – Sport Club Bacău 1-1 (1-0)”

 1. In toata presa se lauda jocuk SC numai pe siteul meu preferat, acesta,nu. Eu zic sa lasati pornirile personale si sa va dati seama ca ati trecut de ani buni de la stadiul de blogger la cel de jurnalist.

  1. Mulţumim pentru aprecieri, dar nu sunteţi atent la ce scriem. Am spus foarte clar că echipa băcăuană a făcut un joc bun şi a meritat egalul. Sunt unele probleme la nivel de antrenor, nu ne putem face că nu le vedem…

 2. Preşedintele celor de la FC Braşov, Constantin Zotta, a lămurit problema în privinţa echipelor care pot rămâne în Liga 1, deşi au retrogradat din punct de vedere sportiv, şi cele care pot promova din liga secundă.

  „Lucrurile sunt clare. În urma situaţiei neprevăzute de anul trecut, odată cu răspunsul venit de la TAS în cazul Concordiei, s-a consolidat regulamentul şi s-a introdus articolul 19.

  Acesta spune clar că în situaţia în care una dintre primele 14 echipe clasate la finalul campionatului din Liga 1 nu obţine locul rămas vacant, el va fi ocupat în ordine de echipele retrogradate sportiv care au obţinut licenţierea pentru sezonul viitor.

  În condiţiile în care o echipă care obţine dreptul sportiv promovând din Liga a doua şi nu are o licenţa obţinută, echipa aflată pe locul 3 va promova în prima ligă”, a declarat Constantin Zotta pentru Digi Sport.

  Ultimele 4 locuri din Liga 1 retrogradează automat în liga secundă la finalul sezonului, asta în cazul în care toate celelalte din faţă îşi vor lua licenţa

  Primele două echipe din cele două serii de ligă secundă au drept de promovare, însă dacă nu au licenţă pentru Liga 1, atunci dreptul de a promova revine următoarei clasate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.