Handbal masculin / Moldovenii de la Știința Bacău au câștigat Intercontinental IFH Trophy

Moldova U21
Săptămâna trecută, în localitatea mexicană Monterrey, a avut loc competiția Intercontinental IHF Trophy pentru selecționate U21. Europa a fost reprezentată de naționala Republicii Moldova (antrenată de Nicolai Gomeniuc), din care au făcut parte și 5 handbaliști legitimați la Știința Municipal Dedeman Bacău. Moldovenii au câștigat competiția, după 4 victorii din tot atâtea meciuri: 38-17 cu Australia, 29-22 cu Mexic, 35-22 cu Nigeria, 41-31 cu Uzbekistan.
În plus, handbaliștii Științei au obținut și 5 premii individuale: Anatoli Bulov – cela mai bun jucător al competiției și cea mai bună extremă stânga, Victor Vartic – golgeter (30 goluri) și cel mai bun inter stânga și Vladimir Carali – cel mai bun pivot. Ceilalți doi jucători de la echipa băcăuană care au participat la întrecerile din Mexic au fost Roman Zacaciurin și Maxim Beleaev. Handbaliștii moldoveni au fost primiți luni și felicitați de primul ministru al țării vecine.

”E o performanță unică în istoria handbalului moldovenesc. Când am ajuns în Mexic, nimeni nu știa unde e Moldova, dar după aceea au aflat și ne-au apreciat evoluțiile. Chiar dacă drumul a fost lung iar adaptarea la fusul orar n-a fost simplă, ne bucurăm că a ieșit bine, a fost ceva extraordinar, mai ales că am luat și multe premii individuale”, ne-a declarat cel mai bun handbalist al turneului din Mexic, Anatoli Bulov.

Cu tinerii handbaliști moldoveni ne revedem duminică, de la ora 12, când Știința II evoluează pe teren propriu în Divizia A cu Handbal Teleorman Alexandria.

4 comentarii la „Handbal masculin / Moldovenii de la Știința Bacău au câștigat Intercontinental IFH Trophy”

  1. felicitari, dar am un mesaj pt dl primar desi este putin probabil sa-si aminteasca de mine cand aceeasi sportivi castigau titlul national in finala cu echipa eXtrem Baia Mare si i-am zis ca este de apreciat ca dlui aduce jucatori moldoveni in Bacau dar ca este pacat ca acesti sportivi vor juca pentru nationala lor dupa ce s-au pregatit in Romania , in Bacau mai exact . Domnia sa a spus ca nu-i sigur ca vor alege tara de origine la nationala si ca poate vor juca pentru nationala Romaniei……… uite ca eu am avut dreptate si cum era firesc fiecare isi reprezinta tara lui……ce ziceti dle primar? pe cand va invinge nationala Moldovei (cu jucatori crescuti in Romania) pe cea a Romaniei ??? cat de curand …..oricum felicitari dlui primar pentru ca am auzit de implicarea in sport si mai ales in handbal a conducatorilor orasului si mai ales a dlui.

  2. DAR CAMELIA…CINE VA SPUS CA JUCATORII ACESTEA AU FOST CRESCUTI IN ROMANIA???
    DE MICI COPII , CINE DE LA 7, CINE DE LA 8 ANI AU INCEPUT SA SE OCUPE CU HANDBALL LA EI ACASA, IN MOLDOVA/
    IN ROMANIA EI AU INCEPUT SE JOACE 4 ANI IN URMA, DECI CIND AVEAU 18, 19 ANI..
    CEI 10 ANI CARE EI SAU OCUPAT IN MOLDOVA ERAU CEI MAI PRINCIPALI.
    DAR NU E PROBLEMA.
    TREBUIE SA FIM BUCUROSI PENTRU FIECARE VICTORIE. SI NU ESTE IMPORTANT UNDE SAU CRESCUT.IN ROMANIA, SAU IN MOLDOVA..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.