Declarații după partida Știința Bacău – Volero Zurich 3:2 / Florin Grapă: ”Vreau s-o batem și pe Dinamo Kazan !”

Conferinta de presa Stiinta Bacau - Volero Zurich
Florin Grapă: „Cu toată lumea cu care am vorbit înainte de meci am spus că mi-aş dori să jucăm bine. Pe noi ne onorează victoria de azi, ne-am dorit să facem un meci bun şi, dacă a ieșit şi victorie, este fantastic. Fetele au reuşit asta. Nu mă întrebaţi de setul 4! Nu v-aş fi dorit să fiţi în locul meu în acel set, nu atât din punct de vedere al felului umilitor în care am pierdut. Nu aş fi putut sări pe fete. Le-am spus că pentru adversare acel set e de rău, crezând că au câştigat deja. Am păţit şi noi asta, când ne-am relaxat după ce am câştigat un set foarte uşor. Eu le-am spus ce aveam de spus fetelor şi ele m-au receptat şi a fost OK şi le felicit. Dacă e să fiu nemulţumit de ceva, sunt nemulţumit de preluarea din serviciu, o meteahnă mai veche. Anul trecut am avut-o pe Kremena Kamenova, iar atunci când preluarea venea mai puţin bine, se dădea mingea sus la ea, care dădea destul de violent în minge. Acum n-o mai avem, dar echipa reuşeşte s-o suplinească. Trebuie să ne îmbunătăţim preluarea din serviciu, să putem juca combinativ, să atace extremele cu una la bloc sau cu gaură de bloc. Sosa a revenit şi a adus un plus pentru că este o luptătoare. Mă bucur că ea s-a întors în vână, fiindcă exista pericolul unei relaxări după ce s-a calificat cu naţionala Argentinei la Campionatul Mondial. Vreau să bat Dinamo Kazan la Bacău! Mă bucur că echipa începe să-şi revină după momente grele, cum o făcea şi în sezonul trecut. Nu vrem să ieşim din grupă cu capul plecat.”

Nneka Onyejekwe: „Am urmărit meciurile Bacăului în campionat, în finala cupei şi în Liga Campionilor. Au echipă frumoasă şi lucrul acesta s-a văzut în seara aceasta. Mă aşteptam să fie un meci foarte greu, şansele au fost 50-50 şi a câştigat cine a făcut mai puţine greşeli. Toate am greşit, în primul set s-a văzut că am avut o diferenţă foarte mare, în al doilea set a contat probabil şi sala, pentru noi e ceva nou, pentru ele a fost important să aibă un public atât de frumos care să le susţină. Toate echipele sunt în cărţi pentru locul II. Ştiam jocul româncelor, nu ne-au surprins cu nimic, noi nu ne-am făcut treaba, nu am jucat la adevărata noastră valoare şi lucrul acesta ne-a costat. Mi se pare că nivelul campionatului românesc a mai crescut în ultima perioadă şi echipele româneşti sunt pe drumul cel bun, mă refer la Bacău, Dinamo, Blaj.”

Monika Potokar: „Meciul a fost greu la început, echipa elveţiană este bună, au venit sigure pe ele, în timp ce noi am jucat puţin mai lent. Sunt foarte fericită că am câştigat acest meci, primul cu victorie în Champions League, vom încerca să-l câştigăm şi pe următorul. Ce a făcut diferența astăzi ? probabil faptul că noi am jucat mai mult cu inima. În al doilea şi al treilea set am servit foarte bine, apoi au început ele să servească mai bine, au făcut aşi şi noi nu am putut ataca. Ultimul set a fost foarte greu, dar publicul ne-a ajutat foarte mult, a fost o atmosferă bună.”

Emilce Sosa: „După cum se vede, revenirea în România a fost bună, a fost un meci bun pentru noi şi, dacă jucăm aşa, va fi foarte bine pentru echipa noastră. Echipa elveţiană a fost foarte tare, dar noi am jucat bine astăzi, cu calm şi am vrut să câştigăm meciul. Eu nu am avut vacanţă sau pauză, dar sunt bine. Liga Campionilor e o competiție foarte tare.”

Jan Lindenmair (antrenor Volero): „Încep prin a-l felicita pe colegul meu şi echipa sa, au luptat mai mult astăzi. Ştiam că va fi un meci greu, că Ştiinţa are o echipă puternică. Suntem dezamăgiţi, deoarece am avut şansa să câştigăm meciul. Cred că echipa Dinamo Kazan este cea mai puternică din grupă, iar pe locul II poate fi oricine. Ştiinţa are aceleaşi şanse ca şi celelalte echipe. În seara aceasta au demonstrat că acasă pot învinge orice echipă. Azi am pierdut 2 puncte, poate mâine vom gândi că am câştigat 1 punct.”

Denisa Rogojinaru: „Am intrat mai greu în meci, am avut ceva emoţii pentru că a fost primul joc acasă în Champions League şi asta şi-a pus amprenta asupra evoluţiei noastre. Încet, încet ne-am detaşat, am simţit publicul lângă noi şi ne-am simţit din ce în ce mai bine. Am avut căderea din setul IV şi mă bucur foarte mult că am reuşit să trecem peste ea, am putut să ne readunăm ca echipă, am putut să ne bucurăm şi de aici a venit şi evoluţia bună de după. Fiecare meci are presiunea lui, ne dorim să câştigăm fiecare partidă, ne vom bate să câştigăm şi cred că putem lua puncte la Zurich.”
Emilce SosaMonika Potokar

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.