Handbal masculin, Cupa EHF / Duel cu vicecampioana Suediei pentru calificarea în grupe

IFK Kristianstad
Marți, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a partidelor din turul al treilea al Cupei EHF, care va decide participantele în faza grupelor. Știința Municipal Dedeman Bacău a avut șansă, în sensul că a evitat echipe din Germania sau Franța, precum Fuchse Berlin sau Montpellier. Vicecampioana României se va lupta cu vicecampioana Suediei, IF Kristianstad, pentru un loc în grupele Cupei EHF, având avantajul disputării returului pe teren propriu.

Echipa suedeză a terminat anul trecut sezonul regulat pe locul al treilea, după care, în play-off, a eliminat echipele Alingsas și Savehof. În finală, IF Kristianstad a pierdut la limită, 27-28, în fața celor de la Drott Halmstad. Viitoarea adversară a Științei are în componență doi ”stranieri”, centrul islandez Olafur Gudmundsson (23 de ani) și uriașul intetr stânga danez Lars Moller Madsen (32 de ani, 2,05 m, 112 kg.). În turul precedent, suedezii i-au eliminat pe luxemburghezii de la Handball Esch, după 32-19 acasă și 30-28 în deplasare.
Prima manșă a disputei dintre IF Kristianstad și Știința Municipal Dedeman Bacău va avea loc în Suedia, pe 23/24 noiembrie, returul fiind programat o săptămână mai târziu, la Bacău.

Celelalte dispute din turul al treilea al Cupei EHF: OIF Arendal (Norvegia) – HC Sporta Hlohovec (Slovacia), Fuchse Berlin (Germania) – Meshkov Brest (Belarus), Chambery Savoie Handball (Franța) – Alpla HC Hard (Austria), Mors-Thy Handbold (Danemarca) – HCM Constanța, RK Porec (Croația) – Sporting CP (Portugalia), Aarhus Haandbold (Danemarca) – HC Zomimak-M (Macedonia), Skjern Handbold (Danemarca) – RK Vojvodina (Serbia), HBC Nantes (Franța) – Elverum Handball Herrer (Norvegia), S.L. Benfica (Portugalia) – Pick Szeged (Ungaria), Besiktas JK (Turcia) – Csurgói KK (Ungaria), RK Nexe (Croația) – Reale Ademar Leon (Spania), Kadetten Schaffhausen (Elveția) – TSV Hannover-Burgdorf (Germania), TATRAN Presov (Slovacia) – RK Maribor Branik (Slovenia), HC Kaustik (Rusia) – Montpellier Agglomeration HB (Franța), A.E.K. Atena (Grecia) – Lugi HF (Suedia).

2 comentarii la „Handbal masculin, Cupa EHF / Duel cu vicecampioana Suediei pentru calificarea în grupe”

  1. halal declaratia a dat domnul ciobanu pt handbalvolei.ro,el ar fi vrut sa pice cu besiktas sau cu o echipa din grecia….asta da conducere a unei echipe ce vrea perfomanta, pai noi vrem campionatul sa jucam in preliminarii champions league, dar in ehf vrem echipe din tari cu no name in handbal..poate era mai bine sa picam cu montpelier, fuchse berlin, ungurii de la pick, elvetienii de la kadetten, macar vedeam si noi la bacau inca o echipa valoroasa, dar si cei de la ifk le vor arata handbal la alor nostri… dar poate totusi isi revin pana atunci si vor juca handbal de calitate si ei se vor califica cu toate ca daca vom lua bataie la dif mai mare de 5, 6 goluri acolo, ne va fi foarte greu acasa..sa nu uitam ca si anul trecut nu vedeam grupele ehf daca nu jucam ambele manse in ambele tururi acasa, si asta cred ca o poate spune orice suporter al stiintei nsi cunoscator de handbal..hai stiinta ca si suporter al echipe

    1. Ma bucur ca mai sunt si oameni care nu vor performanta cu „orice pret”…. Cupele europene cer un anumit nivel…. Banii de la „Dedeman” nu pot fi „folositi” oriunde…..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.