Și-au respectat blazonul / Știința MD Bacău – Klaipeda Dragunas 36-21 (17-9)

Stiinta Bacau - Klaipeda Dragunas (2)
Handbaliștii de la Știința Municipal Dedeman Bacău și-au ascultat antrenorul și au tratat cu seriozitate partida de sâmbătă seara, iar pentru asta merită toate aprecierile. Vicecampioana a câștigat la o diferență categorică, poate chiar un pic prea mare față de ce s-a jucat, și doar un cataclism o poate împiedica să obțină calificarea în turul al treilea al Cupei EHF.

Pentru prima oară în acest sezon, băcăuanii au avut un început bun de partidă și au pus 5 goluri între ei și adversari după 14 minute. Grație unui Ștefan Grigoraș aflat din nou în zi bună, Știința a intrat la cabine cu un avantaj consistent de 8 goluri, chiar dacă arbitrii kosovari au dictat eliminări cu nemiluita în tabăra gazdelor, fără acoperire regulamentară. Gazdele au început la fel de bine și repriza secundă, s-au desprins la 11 goluri, însă lituanienii au dat semne de revenire, pe fondul unor greșeli tehnice ale adversarilor. Pe final, însă, cu un Răducu Tamaș foarte inspirat între buturi, dar și cu un contraatac irezistibil, echipa băcăuană și-a asigurat în proporție de 90% calificarea în turul următor.

În pofida diferenței foarte mari, lituanienii au arătat totuși că știu handbal, având câțiva jucători tineri de calitate, precum centrul Petreikis, extrema stângă Jasinskas sau pivotul Stankevicius. Aflată la a treia victorie consecutivă, Știința lasă impresia că a depășit momentul dificil de după înfrângerea cu Minaur și are în față o săptămână grea, cu deplasări la Turda și Klaipeda.

Evoluția scorului: 2-1 (5), 5-2 (10), 7-4 (15), 12-5 (20), 15-7 (25), 17-9 (pauză), 20-11 (35), 23-13 (40), 24-16 (45), 27-18 (50) 32-19 (55), 36-21 (final).

ȘTIINȚA BACĂU: Ștefan Grigoraș (13 interv.), Răducu Tamaș (9 interv.), Shota Tevzadze – Cristian Ghiță (7), Ionuț Rotaru (5), Marius Bondar (4), Martin Johannson (4), Dragoș Iancu (3), Gabriel Bujor (3), Uelington Da Silva Ferreira (2), Vladimir Rusia (2), Florin Dospinescu (2), Ionuț Ramba (2), Rareș Păunică (1), Cristian Fenici (1), Michelin Celestin. Antrenor: Eliodor Voica.

DRAGUNAS KLAIPEDA: Aistis Pazemeckas (7 interv.), Lukas Simanavicius (3 interv.) – Mindaugas Dumcius (5), Grazvydas Juska (4), Darius Jasinskas (3), Tadas Stankevicius (3), Jonas Truchanovicius (2), Remigijus Vaicikauskas (2), Benas Petreikis (1), Edvinas Vorobjovas (1), Karolis Stropus, Anton Moroko, Evaldas Grieze, Sarunas Ugianskis, Arvydas Bucius. Antrenor: Miglius Astrauskas.

Eliminări de 2 minute: 4-3.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 4 (1) – 5 (4).

Arbitri: Erdoan Vitaku și Arsim Vitaku (Kosovo).

Delegat EHF: Nicolae Vizitiu (Moldova).

Spectatori: 1.000

7 comentarii la „Și-au respectat blazonul / Știința MD Bacău – Klaipeda Dragunas 36-21 (17-9)”

  1. cateva remarci referitoare la meciul de azi din prisma unui suporter care mergea si la meciurile din divizia A de pe vremea cand antrena Hornea: 1) organizarea praf, s-au emis invitatii pe locuri pe care s-au vandut bilete, au fost cateva scandaluri .. mai bine renuntati la biletele cu loc ca oricum marea majoritate nu au respectat locul … am avut cazuri in jurul meu cu invitatii in sectorul E care s-au pus pe D pt ca se vede mai bine si ei au invitatii … 2) referitor la joc, nimic de reprosat, deranjant este faptul ca shota a ajuns a treia optiune, desi ca valoare e peste tamas … fiecare sa inteleaga ce vrea din asta … 3) pt robert olandezu (care apropo a intrat cu invitatie, nu s-a sinchisit sa plateasca bilet): la handbal nu e ca pe vremea FCM-ului cand ii dadeai schimbarile lui popovici sau poenaru .. aici n-ai tu dreptul sa-i ceri antrenorului sa joace X sau Y ca nu aduci tu bani de acasa (nici macar nu platesti bilet) ! Ceea ce ai facut impreuna cu sleatca ta de asa zisi suporteri la finalul meciului in legatura cu Colin nu e ok (multi oameni din jurul meu au dezaprobat gesturile tale,)! O mare bila neagra pt gesturile de la finalul meciului .. nu meritati sa fiti lasati in sala. 4) Felicitari galeriei din sectorul E care au incurajat echipa si au facut atmosfera tot meciul .. am vazut ca aveti si niste tobe noi, felicitari, speram sa ramaneti la fel de civilizati mereu !

    1. Nu stim sincer cine esti, dar.. MULTUMIM pt APRECIERI !!
      O sa incercam cu timpul sa devenim tot mai numerosi si tot mai consistenti.. noi ..”cei de la E” 😀
      Multumiri si celor care au cantat cu noi, desi nu fac parte din vreun grup organizat din galerie.. Trebuie sa facem organizare cat mai eficienta si desemeni sa ne straduim sa oferim toate cele necesare echipei, ca sprijinul moral sa fie un aport constant in evolutia jucatorilor ..

      1. pai atunci va asteptam la turda!asta daca bineinteles aveti suportul clubului pt deplasare!

  2. Daca Colin poate mentine acest ritm si in campionat spulberam constanta…..Felicitari baieti ! ati fost absolut extraordinari !!! si daca era sa pierdeti astazi personal imi scoteam palaria in fata devotamentului ,daruirei,si vointei voastre de astazi ! Noi,suporterii de asta venim la sala,sa va vedem dedicati 100 % handbalului…!!!!

  3. FELICIT INTREAGA ECHIPA, SI MA REFER LA JUCATORI, STAF TEHNIC, CONDUCERE, ETC, INCA ODATA FELICITARIIIIIIIIIII

  4. Felicitari tuturor care au contribuit la reusita acestui spectacol sportiv-de la staff si jucatori pana la public,crainic si mascota-.Handbalul este un sport al elegantei sportive.

Comentariile sunt închise.