Sabin Dacău: ”Am două geamantane pregătite în caz că voi fi demis” / Bogdan Voica: ”Ne vom vinde scump pielea, indiferent de adversar ”

Conferinta de presa Stiinta II Bacau - CSM Calarasi
Sabin Dacău: „Am spus, în luna august, la turneul organizat de clubul băcăuan, că această echipă va avea un cuvânt de spus pentru stabilirea celor care vor promova în Liga Naţională. Iată că acest lucru s-a dovedit adevărat, chiar prematur, la început de campionat, împotriva noastră. Am făcut jocuri bune în pregătiri, dar probabil victoriile cu echipele din prima ligă pe care le-am realizat au avut un impact negativ asupra noastră. Sunt convins că sportivii noştri au tratat meciul ca fiind unul uşor, au intrat în jocul adversarilor noştri, pe care vreau să îi felicit pentru modul în care s-au mobilizat, au intrat şi in jocul prestat de cei doi arbitri și pe urmă am suferit foarte mult la finalizare. Lipsa de concentrare, pe care nu mi-o explic, deoarece avem în echipa noastră avem jucători cu foarte mare experienţă și cu mare valoare sportivă încă, indiferent de vârsta pe care o au, l-a făcut şi mai mare pe Grigoraş. Chiar le-am spus şi in timpul jocului, şi la time-out, şi în pauză, să nu mai arunce jos, dar am avut doar 2-3 aruncări sus, care au fost gol. Este foarte greu să îmi adun cuvintele acum, pentru că sunt convins că de mâine se vor schimba foarte multe la Călăraşi. Eu vă mulţumesc, nu ştiu când voi mai putea face asta, deoarece este o presiune foarte mare asupra mea şi vă repet că nu ştiu ce se va întâmpla cu mine. Eu nu îmi voi da demisia, pentru că am încercat să îmi fac datoria, daca mi-o făceam mai bine azi probabil câştigam sau măcar nu ar fi fost o ruşine. Aşa cum spune Petre Grigoraş de la CFR Cluj că este cu bagajele făcute, şi eu am două genţi mari care sunt făcute şi nu va fi nicio surpriză pentru mine dacă până ajungem la Călăraşi eu voi fi demis. Nu vreau să vorbesc de rău la adresa sportivilor pe care îi avem în lot, m-am străduit să îi transfer, dar ei nu au răspuns astăzi la un prim joc greu care poate fi decisiv în lupta pentru promovare şi pentru obiectivele şi condiţiile pe care le oferă Călăraşiul, şi probabil că eu voi fi sacrificat. Arbitrajul a încurcat, pe undeva a favorizat jocul cu mai multe clinciuri al echipei gazdă, dar îi felicit pe aceştia pentru că au reuşit să se adapteze acestui gen de arbitraj. Noi nu am putut din păcate să ne adaptăm, cu toată experienţa vastă pe care o avem. Cele 15-20 de ratări din situaţii de unu la unu cu portarul nu le putem pune în seama arbitrajului, în seama antrenorilor sau spectatorilor, dar nu jucătorii vor fi cei sacrificaţi. Ei pot spune că antrenorul nu m-a pregătit să arunc nu ştiu cum, pe după copac. Felicit echipa gazdă şi le doresc să lupte cu aceeaşi ardoare şi în meciul cu Vaslui.”

Bogdan Voica: „Cred că sunt în asentimentul tuturor că jocul de astăzi a fost unul de Liga Naţională în proporţie de 90%. Lucrul acesta mă bucură şi nu pot decât să felicit ambele echipe pentru modul în care s-au prezentat astăzi. În plus, eu vreau să îmi felicit jucătorii, pentru că au dat dovadă de curaj şi de maturitate, iar acest lucru vreau să îl văd şi la meciurile viitoare. Acum, în lupta aceasta pentru promovare, mi-aş dori să fim acelaşi arbitru şi totodată vreau să îl asigur pe domnul profesor Dacău că indiferent cine joacă cu noi şi adversarul pe care îl întâlnim, ne vom vinde pielea la fel de scump. Sper să nu fie prea mult şi să nu iau din meritul celorlalţi jucători, dar eu zic că 40% din victoria de azi este meritul lui Ştefan Grigoraş.”

Eremia Pîrîianu: „În primul rând, vreau să felicit echipa gazdă,deoarece astăzi au arătat că pot practica un handbal apropiat de cel al primei echipe a lor, care joacă un handbal destul de modern, în viteză; pentru că au fost mai maturi în joc decât echipa noastră, care are jucători cu mare experienţă. Poate am prins o zi proastă şi se pare că nu întotdeauna experienţa poate face diferenţa într-un meci. Sperăm să fie un accident din partea noastră, presupun că vom face o analiză bună acasă şi ne vom schimba atitudinea pe viitor. Atitudinea noastră de astăzi nu a arătat adevărata valoare a echipei şi a meciurilor pe care le-am făcut până astăzi. Îi felicit încă odată şi le urez mult succes în acest sezon şi să o ţină tot aşa. A fost un meci bun, plăcut, dar dezamăgitor pentru noi. Eu nu comentez niciodată intrările bărbăteşti, acestea arată caracterul şi puterea adversarului din faţa ta. Dacă ei au jucat mai dur și noi trebuia să jucăm la fel de dur şi să ne adaptăm meciului. Asta înseamnă că ei au gestionat mai bine, au fost mai motivaţi şi aşa s-a văzut şi diferenţa din teren. Duritatea este până la o anumită limită, de acolo intervine arbitrajul, dacă arbitrajul consideră că poate să lase jocul atât de dur, atunci şi noi trebuia să ne adaptăm. Din punctul meu de vedere, duritatea face parte din sportul de azi, mai ales din handbal, care este un sport de contact. Au jucat mult mai calculat, mai ales în atac, unde au gestionat faza a doua mult mai bine decât noi. Noi nu am respectat sarcinile tactice pe care ni le-a transmis antrenorul în meciul acesta şi vom vedea ce rămâne de făcut in continuare.”

Mihai Bujor: „ Vreau să încep prin a felicita ambele echipe pentru modul în care s-au luptat astăzi. După meciul de la Botoşani, unde nu am dat dovadă de aceeaşi maturitate, Bogdan ne-a spus a doua zi la antrenament că ar trebui să dăm dovadă de mai multă maturitate şi de mai multă concentrare la finalizare. Mă bucur că am înţeles lucrul acesta foarte repede şi am reuşit astăzi să punem in practică ceea ce lucrăm la antrenamente. Meciurile care vor veni le vom trata cel puţin cu aceeaşi seriozitate, deoarece nici un meci nu seamănă cu altul şi când joci cu echipă mai slabă nu tratezi meciul la fel de serios cum îl tratezi cu o echipă puternică, care trage la promovare. Cel mai important lucru este că nu am mai comentat la arbitri, aşa cum am făcut-o în meciul de la Botoşani. Am lăsat arbitrajul să îşi facă treaba, nu am mai vociferat şi asta s-a văzut, pentru că în momentul când ai o problemă cu arbitrul nu îţi mai iese jocul şi apoi este greu să revii la forma pe care o ai la începutul meciului. Nu pot spune că am simţit în vreun moment că adversarii noştri ne-au luat de sus, nu numele joacă şi nici un meci nu seamănă cu altul. Noi am vrut să arătăm mai mult faţă de publicul care a fost alături de noi pe tot parcusul meciului, am vrut să arătăm că am început un drum frumos alături de Bogdan şi sper să o ţinem tot aşa.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.