Avancronică / Știința MD Bacău – HCM Constanța (miercuri, ora 18, live Digisport 2)

HCM Constanta - Stiinta Bacau
Tradiționala dispută handbalistică dintre Bacău și Constanța își va consuma miercuri un nou episod, cu siguranță unul încărcat de orgolii și ambiții. Important e ca rezultatul să fie un joc spectaculos, încheiat desigur cu victoria Științei. Campioana a început sezonul ca din pușcă, adjudecându-și Supercupa și surclasându-le în campionat pe Energia Tg. Jiu și Minaur Baia Mare. De partea cealaltă, băcăuanii au început greoi, acasă, cu CSU Suceava, îmbunătățindu-și prestația în runda secundă, la București cu CSM.

Iată și câteva declarații din tabăra băcăuană, făcute în cadrul conferinței de presă susținute luni. Eliodor Voica: “La un meci cu Constanţa e mai uşor să-ţi motivezi jucătorii. Apărarea cred că este punctul nostru forte, pentru că, pe faza de atac mai avem jucători care, cred eu, nu sunt la potenţialul lor maxim. Pentru a avea un rezultat bun, Ştiinţa trebuie să marcheze aproximativ 30 de goluri. În momentul de faţă, dacă vrem să avem aspiraţii la un handbal modern, trebuie să avem în fiecare repriză 15 goluri marcate. Acesta trebuie să fie obiectivul nostru, al unei echipe care se respectă. În meciul cu HCM, consider că plecăm cu şanse egale. Meciul din Supercupă a lăsat urme care nu se şterg uşor şi ţin cu tot dinadinsul să demontăm acele nereuşite, pentru că au fost nişte momente în care noi am greşit. Nu trebuie neglijat faptul că este un alt meci. Ar trebui să fim animaţi de o altă ambiţie, de o altă atitudine privind abordarea acestei partide.”

Cristian Ghiță: ”Atmosfera e bună în vestiar, mai ales înaintea meciului cu Constanţa, suntem 100% motivaţi, chiar dacă nu ne-ar spune antrenorul nimic, tot am fi montaţi pentru meciul ăsta, pentru că mereu am dorit să luăm locul Constanţei ,să terminăm înaintea lor şi simt că anul acesta este accesibil. A fost mai greu la meciurile amicale, legăturile încă nu le-am închegat aşa cum trebuie, dar diferenţa se vede de la meci la meci, începem să ne simţim bine unul cu celălalt. Sperăm ca meciul acesta să arate tuturor că suntem la un nivel ridicat. În urma primelor 2 partide din campionat avem un moral bun, dar şi ei vor fi montaţi la ora meciului. De câte ori au venit aici, le-am pus foarte mari probleme şi au plecat învinşi aproape de fiecare dată. Ei ştiu ce-i aşteaptă aici. Trebuie să marcăm golurile uşoare, pentru că în Supercupă am ratat mult de la semicerc. Dacă de la început ne intră mingile în poartă, moralul portarului scade şi nu mai este la fel de eficient. Avem nevoie de o apărare bună şi să tranşăm fazele clare.”

Partida Știința Municipal Dedeman Bacău – HCM Constanța va fi arbitrată de cuplul bucureștean Constantin Din – Sorin Dinu. Celelalte partide ale etapei a III-a: Potaissa Turda – CSU Suceava (miercuri, ora 16.30), Minaur Baia Mare – Energia Pandurii Tg. Jiu (joi, ora 17), CS Caraș-Severin – Dinamo București (joi, ora 17), Poli Timișoara – Steaua București (joi, ora 17.30, live Digisport 2) și HC Odorhei – CSM București (joi, ora 19.15, live Digisport 2).

Un comentariu la „Avancronică / Știința MD Bacău – HCM Constanța (miercuri, ora 18, live Digisport 2)”

  1. Primele doua etape nu au relevanta pentru forma actuala a Stiintei deoarece am intalnit cele mai slabe echipe din campionat. Abia azi va fi un test care ne va arata daca sperantele la titlu sunt simple iluzii. Ca o parere personala, nu cred ca exista inca adversar real pentru Constanta in lupta pentru titlu si chiar daca am invinge astazi, la finalul campionatului situatia va fi aceeasi ca in anii trecuti. In urma Constantei e cam acelasi pluton de echipe care se vor bate la cupele europene (anul asta fara Suceava, dar posibil si cu Dinamo)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.