Eliodor Voica: ”Sucevenii vor veni să se lupte până la ultima picătură de energie”

Eliodor Voica
Prefațăm debutul Ligii Naționale de handbal masculin cu un interviu cu Eliodor Voica despre partida Științei Municipal Dedeman Bacău cu CSU Suceava.
Rep.: Cu ce gânduri abordează Știința debutul de campionat ?

Eliodor Voica: Gândurile rămân bune, adică trebuie să câștigăm fiecare meci pe care-l disputăm. Când spun acest lucru, mă refer la mentalitatea pe care vrem s-o implementăm și pe care trebuie s-o aibă un profesionist, în sensul că nu contează ce valoare are adversarul pe hârtie, ci mai degrabă e vorba de munca pe care eu trebuie să o prestez. Este vorba, în fond, de respectul propriu și de respectul adversarului.

Rep.: E bine că aveți în prima etapă un meci mai ușor, de încălzire, pe teren propriu ?

E.V.: Da, se poate spune că ar fi un avantaj la acest moment, mai mult unul moral. Înfrângerea suferită în Supercupă, de care nu-mi amintesc deloc cu plăcere, poate fi uitată prin cele două partide premergătoare următoarei întâlniri pe care o vom avea acasă cu Constanța.

Rep.: E o pierdere pentru handbalul românesc ce s-a întâmplat la Suceava ?

E.V.: Consider că e o mare pierdere a campionatului românesc și mi-ar plăcea ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. În orice caz, eu consider că echipa din Suceava nu va veni să facă o simplă plimbare până în Bacău și sunt convins că vor veni cu o echipă de sportivi ambițioși, care se vor lupta pentru fiecare minge până la ultima picătură de energie.

Rep.: Există riscul unei subestimări a adversarului sau le veți da câte veți putea ?

E.V.: Este un lucru pe care eu vreau să-l implementez, este vorba de concepția sportivului modern: valoarea trebuie să se evidențieze și să se scrie pe tabelă. Numai atunci putem să ne dăm seama de potențialul și valoarea pe care noi le avem. Acest lucru ar trebui să fie de-acum încolo tabu la noi, cu-atât mai mult cu cât, în campionatele precedente, am avut suficiente exemple de la care ar fi trebuit să tragem învățături.

Rep.: Ultima întrebare n-are legătură cu campionatul, ci cu un meci care se joacă tot sâmbătă: Lituania sau Luxemburg ?

E.V.: Eu sper să fie Luxemburg dar, în momentul de față, cred că mai mari șanse are echipa din Lituania. După remiza obținută în tur, în deplasare, cred că se vor califica la returul de pe teren propriu.

Un comentariu la „Eliodor Voica: ”Sucevenii vor veni să se lupte până la ultima picătură de energie””

  1. Jocul de maine, pare la o prima vedere, cel mai dezechilibrat joc din toata istoria CSU Suceava. Din actualul lot sunt foarte multi jucatori care nu au evoluat nici macar 1 minut in LN. In tot si toate exista un inceput…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.