Trăiască rotația ! / Sport Club Bacău – Dunărea Galați 2-0 (1-0), în Cupa României

Sport Club Bacau - Dunarea Galati
Sport Club Bacău a avansat în premieră în 16-imile Cupei României după o victorie fără drept de apel obținută în fața Dunării Galați. Viorel Tănase a schimbat mai bine de jumătate de echipă față de 11-le de start din campionat și acest lucru s-a cunoscut. Claudiu Tudor a fost titularizat și a făcut o partidă foarte bună, pasele sale luminând jocul echipei băcăuane. Un alt jucător nou folosit, Cosmin Miron, a deschis scorul (min. 36), transformând impecabil o lovitură liberă de la circa 23 de metri, ușor lateral dreapta, trimițând balonul în vinclu, la colțul scurt. Înainte de asta, băcăuanii loviseră de două ori barele porții adverse, prin Adăscăliței (min. 15) și Husein (min. 33). ”Bonus” de la arbitri, Sport Clubul a avut și un penalty refuzat după un henț în careu al unui fundaș gălățean. Prima repriză, în care oaspeții aproape că n-au contat în atac, s-a încheiat cu o centrare foarte bună a lui Miron și o reluare peste poartă din 6 metri a neinspiratului Ungureanu.

După pauză, gazdele au făcut pasul înapoi, iar gălățenii au avut două bune situații de a egala: Stelian Cucu (min. 61) a șutat senzațional de la 35 de metri, dar Oltean a respins de sub transversală, pentru ca, șapte minute mai târziu, același Cucu să trimită cu capul din mijlocul careului în brațele portarului băcăuan, bine plasat. De altfel, Oltean a mai avut vreo două mingi grele și s-a descurcat impecabil. Introdus după pauză, Adrian Hurdubei a animat ofensiva băcăuană și s-a aflat la originea celui de-al doilea gol al gazdelor, înscris în minutul 76. Atunci, la capătul unui contraatac, ”Hurdu” a centrat perfect din flancul stâng, iar Claudiu Tudor a reluat imparabil cu capul, din mijlocul careului gălățean.

Victorie clară a echipei lui Viorel Tănase, cei mai buni jucători fiind tocmai cei pe care-i uitase pe bancă în jocul cu Clinceniul. La acest capitol figurează și Radu Sascău, cu o evoluție foarte bună pe flancul stâng, dar și Andrei Burcă, care a făcut o pereche foarte bună cu Adăscăliței în centrul apărării. Tase a spus că va continua rotația și în campionat, la Iași, unde îi urăm să găsească varianta optimă.

SC BACĂU: OLTEAN – Mihălăchioae, Adăscăliței, BURCĂ, SASCĂU – ÎNTUNERIC, Dumitriu (51 Strugariu) – Husein (62 HURDUBEI), CL. TUDOR (81 B. Rusu), Miron – B. Ungureanu. Antrenor: Viorel Tănase.

DUNĂREA: OLARU – L. Radu, Șomodean, HRISTIAN, Sorin Cucu – Florea (46 Bâtfoi), Stelian Cucu, Chebac, Gohoreanu (70 Manea) – Istrate (78 Moise), Neagu. Antrenor: Ion Balaur.

Arbitru: Florin Miron (București). Asistenți: Florin Burlacu (Urziceni) și Joszef Peter (Sf. Gheorghe).

2 comentarii la „Trăiască rotația ! / Sport Club Bacău – Dunărea Galați 2-0 (1-0), în Cupa României”

  1. Trebuie sa tinem cont de faptul ca multe echipe, in Cupa, nu trag tare. La Iasi se va vedea. Oltean, se stia ca e peste Petrariu. Petrariu, probabil, intra in echipa pentru realizarea criteriului cu juniorii. Dar portarul conteaza cat 2-3 jucatori. Surpriza placuta, BURCA si SASCAU. Hurdubei, Cl,Tudor, Intuneric au confirmat. Lozneanu, la revenirea la echipa, nu a mai fost la inaltimea rezultatelor de la FCM. Luncanu a calcat stranb. La FCM, Adascalitei a incercat si mijlocas defensiv. Adascalitei sau Burca ar trebui incercati la antrenamente ca mijlocasi defensivi. Asta si in varianta in care Dumitriu si Husein vor fi vizionati, in continuare, de M.Lucescu… Schiopu si Majer, altadata titulari, se pare ca nu incanta. Bamba si An.Popa s-au topit, desi anul trecut, in cel mai greu moment, au ajutat foarte mult. Continui sa cred ca in 1-4-4-2 echipa ar juca si mai bine, iar daca Husein si Dumitriu vor fi promovati de M.Lucescu, de asemenea. Trebuie insistat pe faze fixe, apoi pe joc simplu, rapid, din cat mai putine atingeri, prin surprindere; de asemenea, directia paselor nu trebuie sa fie anticipata de adversar, jocul, in general, trebuie sa fie imprevizibil, pentru ca adversarul sa nu poata inchide spatiile; pasele cu anticipatie nu trebuie sa avantajeze adversarul, ci coechipierul; triunghiurile braziliene trebuie sa scoata adversarul din joc etc… Daca se continua cu 1-4-2-3-1, cei cum au fost azi Husein sau Miron trebuie sa faca faza defensiva fara probleme, iar fundasii laterali sa-i sustina in faza ofensiva. Ceea ce fac fundasii laterali ai Braziliei sau ai Stelei nu va putea Bacaul curand; deja ne complicam prea mult cu 1-4-2-3-1. Acum, dupa ce s-au chinuit atat cu 1-4-2-3-1, cred ca, in sistemul 1-4-4-2, Bacaul poate bate pe oricine din liga 2, de la 3-0 in sus. Acum, cand echipa e aproape de finalul pregatirii, trebuie sa le tinem pumnii sa prinda locurile 1-6. Noroc bun ! Intrati in sut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.