Încă un trofeu pierdut… / HCM Constanța – Știința MD Bacău 23-18 (10-7), în Supercupa României

HCM Constanta - Stiinta Bacau
Știința Municipal Dedeman Bacău a mai pierdut un trofeu în fața celor de la HCM Constanța, dar de data aceasta a făcut-o într-o manieră deranjantă. Asta fiindcă gruparea constănțeană are cea mai abordabilă echipă din ultimii ani, iar băcăuanii au jucat ca acasă, în condițiile în care au beneficiat de sprijinul unei galerii. Cum să câștigi, însă, când interii înscriu 1 (un) gol de afară în 60 de minute, iar mingea ajunge în extremă mai rar decât oprește trenul la Cuca Măcăii ?

Băcăuanii au făcut o primă repriză bună în apărare, dar foarte slabă pe faza de atac, acolo unde a contat la început doar pe reușitele personale ale lui Fenici. După ce coordonatorul Științei a fost luat om la om, interii s-au întrecut în ratări și greșeli tehnice, îndeosebi Ramba și Da Silva. Mingea a ajuns rareori la extreme și, colac peste pupăză, arbitrii Stark și Ștefan i-au pus gând rău lui Celestin, pe care l-au eliminat de 3 ori în primele 30 de minute, însă două dintre eliminări au fost mai mult decât discutabile.

Debutul reprizei secunde a fost dătător de speranțe. Cu o apărare la fel de bună și cu câteva contraatacuri tăioase, Știința a egalat la 14 în minutul 43 după un contraatac în urma căruia Sadoveac n-a primit eliminarea cuvenită după ce l-a tamponat pe Bondar. De la acest scor, băcăuanii s-au tăiat ca maioneza, au ratat 4 atacuri consecutive, iar constănțenii s-au desprins la 18-14. Mai mult, la 18-15, Fenici a dat o pasă la adversar pe contraatac, iar Iancu a ratat după aceea în situație de unu la unu cu Popescu, asigurându-le campionilor un final de meci liniștit.

După ce s-a văzut la primul joc oficial, obiectivul Științei de a cuceri titlul de campioană pare doar o glumă.

Evoluția scorului: 3-1 (5), 5-3 (10), 8-4 (15), 9-6 (20, 25), 10-7 (pauză), 11-9 (35), 13-11 (40), 14-14 (45), 17-14 (50), 19-17 (55), 23-18 (60).

HCM CONSTANȚA: Popescu (13 interv.) – Șimicu (7), Sadoveac (5), Toma (5), Buricea (3), Csepreghi (1), Angelovski (1), Criciotoiu (1), Novanc, Stavrositu, Cristescu, Șoldănescu. Antrenor: Zvonko Sundovski.

ȘTIINȚA MD BACĂU: Șelaru (2 interv.), Tevzadze (6 interv.) – Bondar (5), Fenici (4), Rotaru (3), Ghiță (3), Da Silva (1), Johannson (1), Păunică (1), Iancu, Celestin, Ramba, Carali. Antrenor: Eliodor Voica.

Aruncări de la 7 metri: 0-2 (2)

Eliminări de 2 minute: 3-5

Cartonaș roșu: Celestin (min. 30)

Au arbitrat slab Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

Sursa foto: Facebook Știința MD Bacău

4 comentarii la „Încă un trofeu pierdut… / HCM Constanța – Știința MD Bacău 23-18 (10-7), în Supercupa României”

  1. Mai bine nu se propune titlu la Bacau deoarce inca nu avem o echipa care sa poate indeplini acest obiectiv , uitativa la HCM a cules tot ce era mai bun din Romania ma refer la jucatori romani dupa ce sau despartit de jucatorii straini pentru ca au stiut ca ca sunt obigati sa se desparta de straini , lau luat pana si pe Novanc si daca nu se investesc bani pentru jucatori de valoare nu avem nici o sansa nici peste 3 ani de acum in colo la titlul , pentru ca HCM are o echipa mult mai buna decat a noastra .

  2. e tot e un progres macar nu ne-au mai calcat in picioare ca la finala cupei … f bun fenici, michelin e invatat cu alt nivel, asa trebuie sa te aperi cand joci cu balic sau altii de pe la PSG, in romania iei 2 minute si daca stranuti spre adversar …

  3. Dupa ultimele doua sezoane se discuta ca si cum doar Constanta ar mai fi adversara Bacaului. La ce rezultate au fost in meciurile de pregatire eu cred ca vom avea probleme serioase cu mult mai multe echipe. Sa nu uitam ca Dinamo ne-a batut clar de doua ori. Echipa nu e inca omogenizata, sa speram ca asta se va intampla cat mai curand. Nici eu nu cred ca avem sanse la titlu. Cel putin la cum arata echipa acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.