Fotbal, Cupa României / CS Kosarom Pașcani – Sport Club Bacău 1-2 (0-1)

Kosarom Pascani - Sport Club Bacau (1)
Sport Club Bacău și-a valorificat statutul de favorită în partida cu Kosarom Pașcani, obținând calificarea în faza a V-a a Cupei României, dar a terminat partida de marți în genunchi. Lipsită de aportul mai multor jucători de bază (Măjer, Cl. Tudor, B. Rusu), trupa lui Viorel Tănase a avut în față o echipă modestă, a cărei tactică a fost strămoșeasca ”focu’ la ei”.

Prima ocazie a meciului le-a aparținut băcăuanilor (min. 10), atunci când Dumitriu a șutat din poziție bună de la 20 de metri, dar portarul Luca a respins. Șapte minute mai târziu, gazdele au irosit o ocazie cât roata carului, când Mihălăchioae a plonjat la sacrificiu și i-a luat fața lui Toader, după un șut respins în lateral de Petrariu. În minutul 30, a fost rândul lui Predoiu să rateze o șansă imensă, după o pasă excelentă primită de la Husein, dar vârful băcăuan a șutat slab, în brațele portarului. Sport Club a deschis scorul în minutul 34, atunci când Luncanu a luat o acțiune pe cont propriu în banda stângă, a pătruns în careu și a șutat puternic și precis la colțul scurt. După alte cinci minute, Hurdubei a avut și el o frumoasă acțiune personală, încheiată cu un șut de la 16 metri respins cu greutate de Luca. Oaspeții au intrat cu avantaj minim la cabine, după o repriză pe care au dominat-o cu autoritate.

La 3 minute după reluare, Ungureanu și-a bătut joc de o ocazie uriașă, ratând un lob dintr-o poziție ideală dar, în minutul 57, tot el a înscris în poarta goală de la 6 metri, după ce portarul gazdelor respinsese cu piciorul un șut al Hurdubei. După alte două minute, Viorel Tănase l-a introdus în banda dreaptă pe Șchiopu, l-a trimis pe Husein în stânga, acolo unde acesta a dispărut din joc. De altfel, la 2-0 și cu încă o jumătate de oră rămasă din joc, împotriva unui adversar cu resurse tehnico-tactice limitate, băcăuanii trebuiau doar să joace la fel și n-ar fi fost probleme. Oaspeții au ales însă să se relaxeze prematur, iar atunci când vrei să păcălești fotbalul, el te pedepsește. Cravașați din tribună de Vasile Simionaș, pășcănenii au venit peste adversari și, în minutul 83, gazdele au obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, Chimir a șutat precis cu stângul lângă bara din dreapta lui Petrariu și a aruncat în aer finalul de meci. Așa s-a făcut că, în cel de-al doilea minut de prelungiri, Nemțanu a ratat din 8 metri o uriașă ocazie de a trimite meciul în prelungiri, după care jocul s-a sfârșit cu câteva rușinoase trageri de timp ale băcăuanilor.

KOSAROM: Luca – P. Răzlog, V. Răzlog, Giurgiuveanu, D. Radu – Toader (77 Rîșcu), Azaharioaie (46 Chimir), Lipovanu, Agrigoroaiei (64 Nemțanu) – Maftei, Știubei. Antrenor: Marian Ivan.

SPORT CLUB: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Adăscăliței, Luncanu – Husein (77 Curiliuc), Întuneric, Dumitriu (67 Sascău), Hurdubei – Predoiu (59 Șchiopu), B. Ungureanu. Antrenor: Viorel Tănase.

Cartonașe galbene: V. Răzlog (min. 60), Știubei (min. 64), Maftei (min. 90) – Mihălăchioae (min. 11), Husein (min. 20), Dumitriu (min. 25), Sascău (min. 68), Hurdubei (min. 88), Petrariu (min. 90+2), Lozneanu (min. 90+3).

Arbitru: Gică Mihai (slab, a aruncat în neștire cu cartonașe galbene). Asistenți: Ionuț Paraschiv (fără probleme) și Cristian Voicu (absolut penibil, ce caută băiatul ăsta în arbitraj???).

Spectatori: 1.000

Miercuri dimineață, interviu cu Viorel Tănase și galerie foto.

Un comentariu la „Fotbal, Cupa României / CS Kosarom Pașcani – Sport Club Bacău 1-2 (0-1)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.