EXCLUSIV / Eliodor Voica: ”Meciul cu Minaur ar trebui să fie un punct de plecare în ceea ce privește abordarea, atitudinea pe care trebuie s-o avem în fiecare meci”

Eliodor Voica
La finalul Cupei Minaur, acolo unde Știința Municipal Dedeman Bacău a ocupat locul al treilea, după două victorii și o înfrângere, am realizat un scurt interviu cu antrenorul vicecampioanei Românie la handbal masculin, referitor la acest turneu.
Rep: Care sunt primele concluzii referitoare la turneul de la Baia Mare ?

Eliodor Voica: Aș menționa faptul că a fost un turneu bun, în linii generale vorbind. Focalizând puțin asupra echipei noastre, ne-a arătat faptul că, dacă nu ne întrebuințăm la capacitate bună, putem foarte bine să avem surprize și mă refer mai mult la meciul cu Pandurii, care ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru noi toți, chiar dacă a fost doar un meci de pregătire, nu trebuia pierdut. Partea bună este faptul că mai avem totuși încă o lună de lucru până la începerea oficială a campionatului. Meciul de astăzi, cu Minaur, ar trebui să fie un punct de plecare pentru noi în ceea ce privește abordarea, atitudinea pe care trebuie s-o avem în fiecare meci, indiferent că este amical, de cupă sau campionat. Aș vrea să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au bătut azi, pentru modul în care au arătat, adică mai mult a echipă.

Rep.: Săptămâna trecută spuneai că sunteți într-un grafic vizavi de relațiile de joc, cum vezi aceste aspecte acum?

E.V.: După acest turneu, am elucidat mai multe probleme, una dintre ele fiind aceea că trebuie lucrat foarte mult la acest aspect, pentru că jucătorii noi trebuie integrați cât mai rapid, dată fiind valoarea lor individuală. Cel mai mult contează felul în care ne exprimăm noi ca echipă, chiar dacă valoric suntem buni.

Rep.: Cum ți se pare că decurge integrarea jucătorilor noi? La capitolul acesta par a exista diferențe între jucători.

E.V.: E normal să apară unele diferențe, pentru că lucrurile acestea nu se fac peste noapte. Pregătirea noastră de până acum nu s-a axat pe jocuri, pe relații de joc. Nu se poate ca, în faza în care ne aflăm, totul să funcționeze ceas, trebuie să manifestăm indulgență, asta dacă vrem, desigur. E de datoria mea să menționez că, atâta timp cât jucătorii vin și se întrebuințează la valoarea lor, cred că vom putea obține rezultate foarte frumoase cu echipe bune și foarte bune.

Rep.: Care e programul până la plecarea în Croația, pe 29 august?

E.V.: Mai avem 2 meciuri cu Dinamo la București săptămâna viitoare și apoi rămânem în Bacău pentru antrenamente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.