EXCLUSIV / Cristian Fenici: ”Principalul meu obiectiv e să ajut echipa pentru a câștiga campionatul”


Născut la 13 februarie 1986, Cristian Fenici a început handbalul la Buziaș și l-a continuat la LPS Banatul Timișoara. La nivel de seniori, a debutat în Liga Națională la Poli Timișoara, apoi a evoluat un an și jumătate la UCM Reșița, după care a revenit la echipa din orașul natal. Vă prezentăm un interviu cu cel mai nou component al Științei Municipal Dedeman Bacău, Cristian Fenici.

Rep.: De ce ai ales să vii la Bacău ?

Cristian Fenici: M-a interesat oferta pe care am primit-o de acolo, știu că e o echipă bună, care-și dorește performanță, vrea să câștige campionatul și asta îmi doresc și eu. Eu îmi doresc să ajut echipa cât pot de mult pentru a câștiga campionatul, acesta e principalul meu obiectiv.

Rep.: Crezi că vei avea probleme de integrare ?

C.F.: Acum nu știu ce să zic, vom vedea pe parcurs, eu sper că nu voi avea asemenea probleme.

Rep.: Tu te cunoști cu mulți dintre viitorii tăi colegi de la lotul național…

C.F.: Da, îi știu pe băieți și sper să nu am probleme, nu va depinde numai de mine, sunt mai mulți factori, dar eu sper să mă acomodez cât mai rapid.

Rep.: Ce vei face dacă în Cupa României se va trage la sorți un meci între Poli Timișoara și Știința Bacău ?

C.F.: O să joc cât pot de bine pentru Poli, fiindcă deocamdată sunt sub contract cu ei și așa voi face tot timpul, adică voi apăra culorile clubului la care joc. Dacă vom juca împotriva Bacăului, nu o să mă dau la o parte și nici n-o să spun că nu joc.

Rep.: Când crezi că va reveni echipa națională la un turneu final ?

C.F.: Nu știu, e foarte greu, deoarece la nivel de echipe de club rezultatele nu sunt chiar atât de bune pe plan internațional. După părerea mea, acestea contează foarte mult, fiindcă toate naționalele care participă la turnee finale au jucători care evoluează în Liga Campionilor sau în alte cupe europene. Trebuie să ai rezultate bune acolo pentru ca și echipa națională să aibă rezultate.

Rep.: Ai adus vorba de cupele europene. Unde speri să ajungi cu Știința în Cupa EHF ?

C.F.: Cât mai sus posibil. Am urmărit evoluția băieților anul acesta, au jucat destul de bine și poate la anul reușim să ieșim din grupe.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj iubitorilor de handbal din Bacău.

C.F.: Fiindcă tot suntem în preajma sărbătorilor, le doresc un Paște fericit și îi asigur că voi da tot ce am mai bun pentru ca echipa să obțină rezultate cât mai bune.

Un comentariu la „EXCLUSIV / Cristian Fenici: ”Principalul meu obiectiv e să ajut echipa pentru a câștiga campionatul””

  1. Suntem convinsi ca nu ai venit pentru bani ci pentru glorie si locul 1. Cu siguranta nu te vei da deoparte la Cupa, este suficient cartonasul rosu din retur. Mult succes oricum . Bine ai venit, dar la Bacau publicul si suporterii au habar de handbal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.