Natație / Cinci titluri naționale pentru înotătorii seniori băcăuani


Pentru cinci zile, Piteștiul a fost capitala înotului românesc. Bazinul olimpic de înot din localitate a găzduit Campionatele Naționale pentru Seniori și Juniori, competiție la startul căreia s-au prezentat 208 sportivi de la 38 de cluburi. Față de anul trecut, se remarcă un număr ușor crescut de sportivi participanți și de cluburi prezente la campionat, în special din zona privată.
S-a concurat la toate probele olimpice și neolimpice din programul competițional, atât la seniori, cât şi la juniori.
Delegația băcăuană a fost compusă din patru sportivi, aparținând de patru cluburi: Norbert Trandafir (seniori) – CSM Bacău 2010, Constantin Tudose (seniori) – CS ARENA 2011, Bianca Ivacson (juniori) – SCM Bacău și Daniel Glod (juniori) – LPS Bacău.
Dacă juniorii noștri au avut o evoluție modestă în acest concurs, remarcabilă a fost evoluția seniorilor Trandafir și Tudose, antrenați de Ovidiu Galeru. Cei doi au urcat pe podium în toate probele la care au concurat. După 5 zile de întreceri, ei s-au întors acasă cu cinci titluri de campion național, trei de vicecampion național și o medalie de bronz.
Conform așteptărilor, Norbert Trandafir și-a reconfirmat valoarea și s-a impus în probele favorite: locul I – 100m liber, 200m liber și 50m liber, locul al II-lea – 100m fluture și 50m fluture. „Pentru Norbert, acest concurs a fost abordat ca unul de pregătire în vederea participării la Mondialele de la Barcelona din vară și nu a avut ca obiectiv cucerirea unui anumit număr de medalii. Prin comparație, în unele probe a reușit să-și îmbunătățească timpii scoși la Berlin, în iarnă” – a declarat antrenorul Ovidiu Galeru.

Pentru Bacău, surpriza pare a fi Constantin Tudose, sportivul CS ARENA 2011. Poate necunoscut pentru băcăuani, deoarece și-a petrecut junioratul la Ploiești, Tudose este un sportiv care a avut rezultate bune ca junior, fiind de cinci ori campion balcanic, finalist la Campionatul European și deținător de recorduri naționale. Dupa o pauză, în care a renunțat la a mai face performanță, a fost preluat și convins de Ovidiu Galeriu să-și reia antrenamentele. A fost, de fapt, și un pariu al lui Ovidiu Galeru cu ceilalți pe care l-a câștigat, deocamdată. După doar patru luni de antrenamente intense, împreună cu Norbert, la Bacău, Constantin Tudose a cucerit la aceste campionate naționale: locul I – 200m spate și 400m mixt, locul al II-lea – 200m mixt și locul al III-lea – 200m fluture.
„Costi este un sportiv cu mari calități și a reusit la Pitești să arate acest lucru. Campionatele au constituit un criteriu de selecție pentru sportivii ce vor alcătui lotul României pentru Mondialele Universitare din luna iunie, de la Kazan, Rusia. Vor fi selecționați 5 sportivi, iar Costi are mari șanse să intre în lot. Norbert nu va participa, dupa cum spuneam, el având ca obiectiv Campionatele Mondiale”, a adăugat Ovidiu Galeru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.