Pe cine nu lași să moară… îți ia meciul / Tomis Constanța – Știința Bacău 3:2 (-15, 24, -21, 20, 10)


Avertismentul lansat de Florin Grapă sâmbătă, cum că Tomis e o echipă periculoasă, s-a adeverit din păcate foarte rapid. Echipa campioană a revenit de la 0-1 și 1-2 la seturi, impunându-se într-un tie-break cu o evoluție ciudată a scorului. Chiar și-așa, Știința are prima șansă, disputând următoarele două jocuri ale semifinalei pe teren propriu.

Partida de duminică a început cum se terminase cea de sâmbătă: recital de virtuozitate al băcăuanelor în fața unei echipe fără replică și un set câștigat fără drept de apel, la 15. Setul al doilea a curs aproximativ la fel, până la 24-19 pentru Știința, când gazdele au întors și au luat setul după câteva erori comise de Sobo și Kamenova. Acesta a fost probabil momentul psihologic al partidei, fiindcă e greu de crezut că Tomisul ar mai fi revenit de la 0-2. Cu toate astea, băcăuanele și-au adjudecat setul al treilea, chiar dacă arbitrii se ”îmbrăcaseră” pe final în echipamentul gazdelor.

Din păcate, constănțencele și-au revenit din nou și, pe fondul deteriorării preluării în tabăra băcăuană, au împins jocul în tie-break. Aici, desfășurarea a fost halucinantă, cu 5-0 pentru Tomis, 6 puncte consecutive ale Științei pe serviciul Denisei Rogojinaru, urmate de alte 6 puncte consecutive făcute de gazde pe serviciul veteranei Elena Butnaru. La 12-6, zarurile fuseseră aruncate, iar campioana a obținut o victorie nesperată după cum începuse partida. După două jocuri, scorul este 1-1, următoarele două meciuri urmând să se dispute la Bacău, joi și vineri.

Tomis: Diana Calotă, Tasha Holness, Elena Butnaru, Jasna Majstorovic, Dominique Lamb, Natașa Sevarika, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat Cristina Cazacu și Claudia Gavrilescu. Antrenor: Darko Zakoc.

Știința: ȘTIINȚA: Kim Staelens, Emilce Sosa, Alexandra Sobo, Kremena Kamenova, Denisa Rogojinaru, Mihaela Herlea, Lucia Gaido – libero. Au mai jucat: Roxana Iosef, Sabina Miclea-Grigoruță și Ramona Breban. Antrenor: Florin Grapă.

5 comentarii la „Pe cine nu lași să moară… îți ia meciul / Tomis Constanța – Știința Bacău 3:2 (-15, 24, -21, 20, 10)”

  1. Meciul s-a rupt cand a facut Grapa schimbarile alea inteligente la 1:0 si 24:21 setul doi.A platit poate il lumineaza Dumnezeu si nu mai face greselile astea la meciurile de acasa.Bafta Stiinta.

  2. mie frica ca ne vor gasii „antidotul”ca intotdeana.noi nu stim sa profitam de jocul lor iar ele mereu ne-au aratat ca au gasit solutii in a ne contracara.se prea poate sa „nu ne pricepem” .chiar si asa Hai Stiinta !!! se poate.dar trebuie gandit altceva in jocurile cu Dinamo(daca trecem de C-ta,bineinteles)

  3. Sper sa ramana concentrate fetele, au demonstrat ca sunt peste Tomis.
    Multa bafta joi si vineri, vom fi alaturi de ele in tribuna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.