Eliodor Voica: ”Trebuie să luptăm pentru orgoliul nostru și pentru publicul care ne susține necondiționat”


Eliodor Voica își dorește o victorie în ultimul meci din grupa D a Cupei EHF, exprimându-și speranța că elevii săi vor arăta maturitate în partida cu SC Magdeburg. Iată interviul pe care l-am realizat cu antrenorul principal al Științei Municipal Dedeman Bacău cu mai puțin de 24 de ore înainte de meci.

Rep.: După un meci mai puțin reușit în campionat, urmează ultima reprezentație din Cupa EHF. Ce așteptări să avem de la partida de duminică ?

Eliodor Voica: Aș vrea să revin puțin la ultimul meci și să spun că am fost norocoși că am avut ca adversar Clujul. Vizavi de meciul cu Magdeburg, mi-ar plăcea să avem o partidă foarte bună, în care să dăm tot ce-am reușit să acumulăm în această perioadă de timp, în plan european și național. Aș dori să se vadă un prag de maturitate pe care ne dorim să-l atingem, suntem ferm convinși că adversara noastră este câștigătoarea grupei și nu întâmplător a ajuns acolo. Aș conchide spunând că în acest meci trebuie să ne batem pentru noi, pentru orgoliul nostru și nu în ultimul rând pentru publicul care a fost și va fi întotdeauna alături de noi și ne va susține necondiționat.

Rep.: Magdeburg e deja câștigătoarea grupei, context în care antrenorul lor a spus că va da credit jucătorilor folosiți mai puțin în acest sezon. Poate reprezenta acest lucru un mic avantaj pentru Știința ?

E.V.: Categoric. Eu sunt convins că ei vor juca foarte relaxați, lucru normal de altfel. În același timp, avertizez că jucătorii cărora antrenorul le va da credit nu sunt niște jucători de mâna a doua. Dimpotrivă, ei vor dori să arate că merită la rândul lor să fie în prima echipă și că sunt capabili să facă jocuri foarte bune, iar acest lucru ar trebui să reprezinte pentru noi un semnal de alarmă.

Rep.: Crezi că această experiență internațională e una care-i va permite Științei să se bată la mai mult dacă va juca din nou în Cupa EHF ?

E.V.: Sigur că da. Lucrul acesta este benefic, pozitiv din toate punctele de vedere, pentru că în echipa noastră nu sunt foarte mulți jucători experimentați, iar această experiență nu poate fi decât utilă. Trebuie să privim cu optimism și să ne gândim că la anul vom avea un plus de experiență și eu sper ca această experiență să ne ajute și la câștigarea locului 2 în campionat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.