Victorie muncită / Știința Bacău – CSU Medicina Tg. Mureș 3:1 (10, 24, -19, 20)


Voleibalistele de la Știința Bacău au câștigat primul meci din play-off împotriva ”medicinistelor” de la Târgu Mureș, după o nouă evoluție contradictorie, în care le-au dat emoții puținilor suporteri prezenți la meci. Deși a contat pe serviciile bulgăroaicei Kremena Kamenova, evoluția acesteia a fost destul de discretă, la fel ca și cea a Mihaelei Herlea, la care se observă că nu e deloc în largul ei pe postul de universal. De asemenea, impresia e că antrenorul Florin Grapă o utilizează prea puțin pe olandeza Kim Staelens, jucătoare de clasă care ”luminează” jocul echipei băcăuane, chiar dacă mai comite și greșeli. Nimeni nu e perfect. Foarte bună a fost evoluția argentiniencei Mimi Sosa (spectaculoasă și în atac și în apărare), dar și a Denisei Rogojinaru.

Vicecampioanele și-au adjudecat primul set fără probleme, pe fondul unei evoluții extrem de precise la serviciu și blocaj. În setul secund, însă, jocul s-a schimbat, mureșencele și-au îmbunătățit preluarea, iar Adina Salaoru și-a început recitalul, căpitana oaspetelor fiind arareori blocată de adversare. În aceste condiții, Știința a câștigat setul al doilea în prelungiri, dar l-a pierdut pe cel de-al treilea din cauza preluării deficitare la serviciile expediate de Faleș și Trică. Florin Grapă a început setul al patrulea cu Staelens coordonatoare, lucru care s-a simțit în jocul gazdelor și, chiar dacă olandeza a greșit o minge spre finalul setului, echipa băcăuană a câștigat parțialul și meciul.

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță (3p), Sosa (20), Sobo (10), Rogojinaru (17), Kamenova (10), Herlea (5), Gaido – libero. Au mai jucat: Staelens (3), Iosef (1), Bălțatu. Antrenor: Florin Grapă.

CSU Medicina: Pintea (3), Salaoru (21), Țvetanova (13), Faleș (9), Grigorova (4), Trică (2), Foca – libero. Au mai jucat: Nemțanu (3), Cazamir, Iancu, Ciocian (1). Antrenor: Atanas Petrov.

Un comentariu la „Victorie muncită / Știința Bacău – CSU Medicina Tg. Mureș 3:1 (10, 24, -19, 20)”

  1. cati eram dar am fost cu sufletul …restul erau plecati la istanbul …..\:))) bravo stiinta .castigam si la tg,mures,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.