Victorie încrâncenată / Știința MD Bacău – Poli Timișoara 28-19 (12-10)


Fără golgeterul Bondar (suspendat) și fără Manea (accidentat), Știința Municipal Dedeman Bacău a obținut un succes clar în fața uneia dintre cele mai bune apărări din Liga Națională, victorie plătită scump din păcate. Ionuț Georgescu a ieșit accidentat în prima repriză, suferind o fisură de maleolă, la capitolul accidentări suferind și oaspeții, care au pierdut în debutul partidei un om de bază, interul dreapta Milan Torbica.
De altfel, partida a stat sub semnul încrâncenării, dar și al nervilor, mulți generați de arbitrajul anapoda al bucureștenilor Barbu și Manafu, ale căror decizii de neînțeles au enervat ambele tabere. De altfel, coordonatorul Timișoarei și al naționalei, Cristian Fenici, nu și-a putut stăpâni nervii la o intrare mai bărbătească a lui Gabriel Bujor, ripostând cu o lovitură de picior care, e drept, nu și-a atins ținta. Gestul, produs în minutul 43, l-a costat cartonașul roșu pe jucătorul timișorean, înclinând balanța definitiv în favoarea gazdelor.
Prima repriză a fost una echilibrată, semn că nu întâmplător s-au aflat față în față două dintre cele mai bune defensive ale campionatului. La numai trei minute după pauză, două contraatacuri finalizate de extremele Păunică și Bujor au dus Știința la cinci lungimi, moment din care oaspeții nu și-au mai putut reveni.
Remarcabilă evoluția trio-ului Da Silva – Ghiță – Iancu, dar și paradele lui Fane Grigoraș din ultima parte a jocului. De notat, de asemenea, și debutul în Liga Națională al pivotului Vladimir Carali, adus în iarnă de la divizionara secundă CSM Bacău.

Evoluția scorului: 2-1 (5), 4-2 (10), 6-4 (15), 8-7 (20), 10-8 (25), 12-10 (pauză), 16-11 (35), 18-12 (40), 20-14 (45), 23-15 (50), 28-17 (55), 28-19 (final).

ȘTIINȚA: Liszkai (7 interv.), Grigoraș (10 interv.) – Da Silva (6), Iancu (5), Ghiță (5), G. Bujor (4), Rotaru (3), Ramba (2), Georgescu (1), Păunică (1), Dospinescu (1), Novanc, Moya, B. Voica, Carali. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.

POLI: Antonaru (8), Djuricin (1 interv.), Vâlceanu – Grasu (4), Timofte (3), Fenici (3), G. Cotinghiu (2), Spahic (2), M. Ignat (1), S. Ignat (1), R. Czari (1), Szentpeteri (1), Mrakic, Torbica, Arseni, Lela. Antrenori: Gligore Czari și Dan Dumitru.

Arbitri: Ionuț Barbu și Adrian Manafu (București).

6 comentarii la „Victorie încrâncenată / Știința MD Bacău – Poli Timișoara 28-19 (12-10)”

  1. CUM NU SI-A ATINS TINTA! ia uita-te sa vezi pe siteul digisport cum tinta e lovita! rosu clar! mie unu nu mi-a displacut aribtrajul…jocul a fost lasat mai liber si de o parte si de alta si de aici a iesit o incrancenare „frumoasa” barbateasca asa cum ar trebui sa vedem la toate meciurile de LIGA

  2. Se simte o oarecare stare tensionata pe banca intre baieti. Asta este impresia mea. Prea multe reprosuri.
    Felicitari pentru victorie!

    1. da-ne doua exemple. Stai pe banca cu ei sau vb doar ca sa postezi si tu ceva . Joc bun in repriza a doua . Daca nu erau „panaramele” alea doua in prima repriza cred ca timisoara avea 1-2 goluri la pauza.

  3. Domnule „reporter”,va inteleg subiectivismul pana la un punct….Dar sincer, care „tabara” a fost „enervata” mai tare de cei 2 pacalici,maimutoi…si ma opresc.Pivotul de la Poli nu mai avea numarul pe tricou din minutul 2…Accidentarea lui Torbicza…fractura de piramida nazala in minutul 5….Daca doriti si alte amanunte,va stau la dispozitie… Victorie clara in 9 oameni,specificati si asta. Si un epilog scurt….prea mult stereotip.Cu respect si consideratie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.