EXCLUSIV / Dialog cu doi campioni mondiali – Alberto Entrerrios și Valero Rivera


Sport. Bacaul.Ro vă prezintă un dialog cu doi dintre campionii mondiali la handbal ce evoluează la HBC Nantes. Interviul ne-a fost mijlocit cu multă amabilitate chiar de antrenorul principal Thierry Anti. Înainte de a vă lăsa să parcurgeți dialogul, amintim doar faptul că n-am stat de vorbă doar cu doi mari sportivi, ci și cu doi oameni de mare calitate, care au acceptat interviul fără ezitări, deși veneau după un drum de mai bine de 8 ore.

Rep.: Alberto, ce te-a făcut să alegi handbalul?

Alberto Entrerrios: Am început să joc handbal la școală. Era disciplină în programa școlară și apoi era și sportul cel mai popular în grupul meu de prieteni.

Rep.: De-a lungul carierei tale ai câștigat multe trofee. Care e cel mai important pentru tine?

A.E.: Cele două titluri de campion mondial cucerite până acum, la edițiile din Tunisia și Spania.

Rep.: Întrebarea următoare e pentru amândoi. Cred că știți că naționala României are în vitrina ei patru titluri mondiale. Acum, însă, nu mai are aceeași forță. Ce credeți că îi lipsește handbalului nostru să redevină forța de altădată?

A.E.: În primul rând, trebuie ca numărul practicanților de handbal să crească semnificativ. Apoi, cluburile să investească în așa fel încât să abordeze orice competiție cu gândul de a ajunge cât mai departe.

Valero Rivera: Sunt de aceeași părere cu Alberto. România are nevoie de un plus de „resurse” sportive, și de o motivație mai puternică. Iar aici, publicul are și el un rol important, punând presiune și cerând mai mult. Altfel, e destul de dificil!

Rep.: Bănuiesc ca ați văzut deja la lucru echipa Știintei. Care e prima impresie?

A.E.: La prima vedere, Știința e o echipă cu o apărare foarte agresivă, cu un atac format din jucători cu calități individuale remarcabile, o echipă în fața căreia e foarte greu să te impui.

V.R.: Va fi complicat, fiindca avantajul terenului propriu îi va face și mai puternici, dar noi vom încerca să ne impunem!

Rep.: Aveți ca obiectiv câștigarea trofelui, cu atât mai mult cu cât turneul final va fi găzduit de Nantes? Care credeți că sunt șansele să realizați această performanță?

A.E.: Bineînțeles că obiectivul nostru e să ajungem în Final Four-ul competiției, iar odată ajunși acolo să încercăm cucerirea trofeului. Eu cred că avem valoarea necesară să ajungem acolo și, profitând de avantajul terenului propriu, putem realiza o performanță notabilă.

V.R.: Eu cred că avem o șansă de a accede în Final Four. Apoi, în funcție de echipele prezente acolo, vom putea spune care sunt șansele fiecăreia.

Rep.: Cred că ați aflat primul rezultat înregistrat în această grupă (Magdeburg a câștigat în fata celor de la Beșiktaș, 33-18). Care e părerea voastră?

A.E.: Ne așteptam la acest lucru. Știam că Magdeburg e o echipă puternică, iar noi alături de ei suntem echipele cele mai bine cotate la calificarea din această grupă.

Rep.: Alberto, care sunt cuvintele pe care le-ai adresa unui tânăr astfel incât să îl convingi să practice handbalul?

A.E.: Jucătorul de handbal face parte dintr-un colectiv mult mai „sănătos”, suntem mai aproape unul față de celălalt și apreciem mult mai mult sportul, spre deosebire de sportivii de la alte discipline.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj pentru toți cei care vor fi prezenți în Sala Sporturilor mâine și vor avea, în premieră, în fața lor trei campioni mondiali.

A.E.: Sperăm să le putem da ocazia de a urmări un meci frumos, să nu se supere foarte tare dacă vom câștiga, dar cel mai important va fi să își susțină propriii jucători!

2 comentarii la „EXCLUSIV / Dialog cu doi campioni mondiali – Alberto Entrerrios și Valero Rivera”

  1. Cu certitudine nu ar fi ajunsi mari campioni daca inainte de toate nu erau imense caractere ! Aceste doua caractere merg impreuna….Cinste lor !

  2. Sper din tot sufletul ca si publicul sa la se o impresie placuta echipei oaspete, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri. Chiar si in situatia probabila in care diferenta de valoare isi va spune cuvantul in teren, ar fi frumos ca jucatori de talia celor de la Nantes sa duca vorba unui public devotat, entuziast, dar civilizat si plin de fair play. Sa putem fi mandri nu doar de echipa noastra ci si de noi, cei din sala!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.