EXCLUSIV / Thierry Anti (antrenor HBC Nantes): ”Totul se joacă, fiecare are șansa lui”


Născut la 19 februarie 1959, fostul handbalist Thierry Anti s-a apucat de antrenorat în 1988, ca secund la US Créteil Handball, cu care a devenit campion al Franței în 1989. În perioada 1990-1994, a antrenat formația UMS Pontault-Combault HB, pe care a promovat-o în prima ligă. Thierry Anti a revenit la US Créteil Handball în 1994 și a rămas timp de 10 ani, perioadă în care a terminat de două ori pe locul secund în prima ligă, a cucerit o Cupă a Franței (1997) și o Cupă a Ligii (2003). A urmat un periplu de 5 sezoane la Paris Handball, echipă cu care a obținut un titlu de vicecampion, cucerind și o Cupă a Franței, în 2007. Din 2009, Thierry Anti o pregătește pe HBC Nantes, echipă cu care nu a cucerit încă niciun trofeu. Iată interviul pe care tehnicianul francez ni l-a acordat în exclusivitate.

Rep. : Cum e să fii în pielea antrenorului care are sub comanda sa trei campioni mondiali ?

Thierry Anti : Pentru mine nu s-a schimbat nimic. Cunosc valoarea și calitățile fiecăruia dintre cei trei și nu pot să fiu decât mândru de ei. De altfel, întreg grupul este foarte mândru de ei.

Rep. : Cum ați descrie grupa D a Cupei EHF ?

T.A. : Ca orice altă grupă, clasarea pe primele două locuri e întotdeauna dificilă. Aceasta este una din particularitățile cupelor: totul se joacă, fiecare are șansa lui, dar nivelul este foarte ridicat și echipele foarte bune.

Rep. : În viziunea dumneavoastră, cine este favorita grupei ?

T.A. : Indiscutabil, Magdeburg.

Rep. : Ce știți despre Știința Bacău și handbalul românesc ?

T.A. : Cunosc câte ceva despre handbalul românesc. De exemplu, jucători precum Nicolae Nedeff, Radu Voina și mulți alții nu-mi sunt străini. Am fost cât pe ce să antrenez în România în 2008.

Rep. : Nu vă e teamă de faptul că jucătorii dumneavoastră ar putea acumula o stare de oboseală, înlănțuind meciurile din campionat cu cele din Cupa EHF ?

T.A. : Nu mi-e frică de nimic. Voi găsi o cale să gestionez această problemă care e posibilă, dar nu sigură. Aceasta e datoria mea.

Foto: hbcn44.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.