Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3:1 (28-26, 25-19, 19-25, 25-15), în Cupa României la volei feminin


Aproape două ore le-au fost necesare voleibalistelor de la Știința Bacău pentru a se impune în partida-tur din sferturile Cupei României în fața revelației Volei Alba Blaj. Frumoasa echipă ardeleană a arătat că victoria asupra lui Dinamo n-a fost deloc întâmplătoare, oaspetele evoluând cu maximum de ambiție și determinare, punând mari probleme vicecampioanei pe propriul teren. A rezultat un meci frumos, cu multe faze spectaculoase, care a plăcut puținilor spectatori prezenți în Sala Sporturilor din Bacău.

Oaspetele au început în forță partida și au condus la un moment dat cu 13-6, pe fondul unor greșeli la preluare ale băcăuanelor. Știința a revenit, a egalat la 19, dar tot ardelencele au avut prima minge de set, la 24-23, însă Alice Kapelovies a servit afară. În cele din urmă, setul a fost închis la 28-26 de un as al Mihaelei Herlea. În setul al doilea, pe fondul unui blocaj eficient, dar și al formei bune arătate de Kamenova, vicecampioanele s-au impus fără mari probleme și se părea că partida se îndreaptă spre un 3:0. Oaspetele nu s-au resemnat, iar la primul time-out tehnic al setului 4 tabela indica un neverosimil 1-8. Băcăuanele au pornit cursa de urmărire, s-au apropiat la 12-14, însă Dudnic, Rusu și Alexandru au atacat necruțător și au trecut setul în contul echipei din Blaj. Ultimul set a fost echilibrat doar până la primul time-out tehnic, după care elevele lui Florin Grapă au pus lucrurile la punct și au câștigat categoric. Returul este programat peste trei săptămâni la Blaj și, după cum s-a jucat miercuri la Bacău, calificarea se joacă.

”Mă deranjează că nu reușim să jucăm două meciuri cap-coadă la fel, dar important e că am câștigat și probabil ne vom califica mai departe”, a declarat Florin Grapă la finalul jocului.

ȘTIINȚA BACĂU: Miclea-Grigoruță (5 puncte), Kamenova (24), Herlea (14), Iosef (11), Rogojinaru (11), Sobo (10), Gaido – libero. Au mai jucat: Bălțatu (3), Sosa (3), Faleș (1) și Breban (1). Antrenor: Florin Grapă.

VOLEI ALBA BLAJ: Kapelovies (4 puncte), Dudnic (14), Rusu (14), Alexandru (14), Sandic (11), Stojkovic (10), Mastahac – libero. Au mai jucat: Dobes (1), Nițulescu și R. Lupu. Antrenor: Marius Macarie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.