Declarații după partida Ystads IF – Știința Bacău 22-23


Cristian Ghiță: ”Astăzi am avut un meci mult mai greu decât cel de ieri, fiindcă deja ne cunoșteam mult mai bine unii pe alții. E foarte obositor să joci două meciuri în două zile, iar asta s-a văzut în ritmul de joc, care a scăzut foarte mult. Am încercat să ținem aproape de adversari, fiindcă ei erau cei care trebuiau să se grăbească, să înscrie mai mult. Am încercat să fim cât mai lucizi, apărarea ne-a ajutat în multe momente, chiar dacă în atac n-am găsit mereu soluții. E bine că am dus aceste două meciuri foarte grele până la capăt. Ne-am simțit foarte bine în teren, jocul nostru începe să se lege din ce în ce mai bine, deși e greu să ai în teren un străin care nu știe bine limba, mai ales cu gălăgia din sală. Încet-încet prindem o formă și reușim să ducem o acțiune de la început până la capăt. Pentru turul următor, aș prefera o echipă accesibilă pentru a ne putea califica în faza grupelor, ceea ce ar fi un lucru extraordinar, am putea întâlni echipe dintre cele mai bune din lume, iar acolo crești cel mai bine. Aș zice că e de evitat echipa din Odorhei, fiindcă aș dori să mergem împreună în grupe, pentru a crește nivelul handbalului românesc.”


Eliodor Voica: ”Mai întâi, aș dori să felicit ambele echipe și în special echipa suedeză pentru meciul de azi. Cred că a fost un spectacol handbalistic foarte bun, iar în jocul de astăzi noi am avut mai multă șansă. Vreau să-i felicit pe jucătorii noștri pentru felul în care au înțeles și abordat această partidă. Cred că au dat dovadă de foarte multă maturitate, lucru care s-a văzut din minutul 1 până în minutul 60. În afara lui Ghiță, merită nominalizați toți ceilalți jucători care au evoluat și, nu în ultimul rând, aș dori să mulțumesc publicului din această seară, care a fost minunat, la fel ca și ieri. N-aș vrea să fiu acuzat de o notă exagerată de optimism, dar cred că handbalul masculin românesc este pe o pantă ascendentă. A nu se face conotații că eu sunt și antrenorul naționalei și văd lucrurile în roz, fiindcă îmi place să cred că încă mai am firul de împământare. Școala suedeză, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, are un export foarte mare de jucători, lucru care la noi nu mai există de ani buni și acesta e lucrul cel mai important care face posibile asemenea surprize, ca o echipă românească să elimine una suedeză. Pentru turul următor, cred că ar fi de evitat echipele din Spania, Germania și Franța.”


Mats Engblom: ”Am făcut un joc bun, dar e greu să joci într-o țară străină, cu asemenea arbitri. Și Bacăului i-ar fi fost greu dacă ar fi jucat în Suedia. Din păcate, am pierdut și nu sunt deloc satisfăcut. E greu să joci două meciuri în două zile și bineînțeles că Bacăul are o echipă bună. Astăzi, arbitrii au permis un joc foarte dur în intervențiile de la piept în sus, lucru cu care noi nu suntem obișnuiți. E-adevărat că și noi am jucat dur, iar astăzi am văzut două apărări foarte bune. Ieri, am fost foarte atenți la Ghiță și i-am permis lui Da Silva să înscrie, astăzi l-am anihilat pe Da Silva, iar Ghiță a avut multe oportunități de a arunca. În orice caz, azi am făcut un meci mai bun, fără multe greșeli tehnice.”


Sebastian Seifert: ”Sigur că Știința a meritat calificarea după ce a jucat acasă ambele meciuri. Din păcate, la noi nu echipa a fost cea care a decis să jucăm doar în deplasare. Am dat tot ce-am avut mai bun, iar astăzi am făcut o partidă bună. A fost un meci dur și plăcut în același timp, cu o evoluție foarte echilibrată a scorului și cred că publicul a fost satisfăcut de cele văzute. Mi-a plăcut foarte mult publicul de aici, felul în care și-a încurajat echipa, e o plăcere să joci într-o asemenea atmosferă gălăgioasă. Poate că dacă am fi jucat returul acasă, era altceva. E foarte bine să dispuți prima manșă în deplasare, după ce ți-ai cunoscut adversarul și ai timp să pregătești returul, poate că am fi câștigat dacă jucam în Suedia. Le doresc celor de la Știința succes mai departe și să atingă faza grupelor competiției, acolo unde vor avea ocazia să întâlnească echipe mult mai puternice.”

7 comentarii la „Declarații după partida Ystads IF – Știința Bacău 22-23”

  1. Care dintre baieti? Eu l-am vazut doar pe Grigoras, Ghita, Manea,Iancu,DaSilva….restul….( cum sa felicit pe B.Voica pt aplauze, Paius pt 45 secunde jucate si in alea scapa mingea…etc). Sa nu iit de Ramba el merita felicitari a jucat fbine in aparare si nu a mai arunvat mingi aiurea. BRAVO. sa nu uitam sa felicitam si pe cei doi(muntenegreni) care au dat o singura decizie impotriva noastra de inebunisera suedezii si in teren si pe banca. Ramanem cu calidicaeea si mergem inainte.Hai Stiinta!!!

      1. Ai perfecta dreptate , imi cer scuze…Aici am gresit, DAR RESTUL RAMANE VALABIL.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.