Argint balcanic pentru băcăuanul Mircea Croitoru


În zilele de 24-26.08.2012, a avut loc în municipiul Drobeta Turnu Severin, Campionatul Balcanic de Judo pentru categ. U17 şi U20 (m+f). Au participat următoarele ţări: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România. În ziua de 25 aug. s-au desfăşurat meciurile categoriei Cadeţi – U17(m+f), clasamentul pe naţiuni fiind, la finalul întrecerii dintre competitorii acestei categorii următorul :

masculin 1. România – 7 aur, 5 argint, 11 bronz.
2. Bulgaria – 4 aur, 1 argint, 1 bronz.
3. Serbia – 2 aur, 5 argint, 6 bronz.

feminin 1. Bulgaria – 3 aur.
2. România – 2 aur, 3 argint, 7 bronz.
3. Serbia – 2 aur, 2 argint, 1 bronz.

Concursul pentru Juniori U20 (m+f), s-a desfăşurat duminică, 26 august iar rezultatele sunt:

masculin 1. Serbia – 3 aur, – 3 bronz.
2. Bulgaria – 2 aur – –
3. România – 1 aur, 4 argint, 2 bronz, 1 loc V

feminin 1. România – 5 aur, 7 argint, 7 bronz, 1 loc V
2. Serbia – 4 aur, 3 argint, 4 bronz, 1 loc V
3. Bulgaria – 3 aur, – 2 bronz.

De la S.C.M. Bacău, a participat, la categ. +90 kg masculin, sportivul Mircea Croitoru, antrenat de prof. Aurel Chelariu. La categoria lui au fost 8 sportivi, împărţiţi în două grupe, prin tragere la sorţi. Primii doi sportivi din fiecare grupă se întâlnesc pentru desemnarea primelor 4 locuri(1,2,3,3.). Locul 1 din grupa A se întâlneşte cu locul 2 din grupa B(A1-B2, A2-B1). Mircea a câştigat grupa sa având prestaţii spectaculoase, câştigând toate meciurile de o manieră clară, prin ippon. Apoi, a câştigat detaşat, tot prin ippon, primul meci din semifinale dar, a pierdut în finală, cu un sportiv de la Arad, coleg de lot national. Condiţiile de concurs au lăsat de dorit, mai ales climatizarea, care nu a funcţionat, în sală fiind 32-34 grade Celsius, iar afară aproape 44 grade. Toţi sportivii au avut de suferit din cauza căldurii şi, implicit, a deshidratării.

Cu această medalie, de vicecampion balcanic, Mircea a mai adăugat la salba lui de medalii din anul acesta încă un rezultat remarcabil, celelalte rezultate fiind: medalie de argint la C.N.U17, bronz la C.N.U20, aur la C.N.Şcolar U20, argint la Cupa Europeană U17-Piteşti, locul VII la Camp. European U17- Muntenegru.
Este sportiv la SCM Bacău şi component al lotului Centrului Olimpic Piteşti. Mircea Croitoru este antrenat de la vârsta de 8 ani de către prof. Aurel Chelariu, care a intuit talentul nativ al actualului campion şi l-a pregătit fizic, tehnic şi psihologic pentru a face faţă activităţii de performanţă.
Toate aceste rezultate din acest an, dar şi cele din anii precedenţi se datorează, în primul rând, muncii perseverente a lui Mircea, coroborată cu susţinerea permanentă şi necondiţionată, atât din punct de vedere moral cât şi financiar a părinţilor acestuia, familia Croitoru.
Felicitări tuturor şi succes în continuare cu dorinţa prezenţei la Rio peste patru ani şi, de ce nu adăugarea unei medalii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.