Dezastru la înscrierile în eșaloanele al doilea și al treilea la fotbal


Întrunit miercuri, 1 august, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a constatat că nu poate adopta programul competițional pentru ligile inferioare. Astfel, federația a comunicat că sistemul competițional la nivelul Ligilor a 2-a și a 3-a pentru sezonul competițional 2012-2013 și următorii, precum și stabilirea seriilor la respectivele eșaloane competiționale vor fi definitivate, dezbătute și aprobate în maxim 48 de ore, adică până vineri.
De asemenea, FRF anunță că, ținând cont de situația cererilor de înscriere depuse de cluburile care dețin dreptul de participare în cadrul competițiilor Liga a 2-a și Liga a 3-a, precum și de permanenta fluctuație a numărului de echipe la aceste niveluri, s-a decis abrogarea art.30 al ROAF, care prevedea obligativitatea acumulării unui anumit barem de puncte, în caz contrar procedându-se la depunctarea echipei care nu a realizat baremul în sezonul competițional următor.
Până în prezent, au fost depuse 30 de cereri de înscriere în Liga a II-a și 78 în Liga a III-a, astfel încât FRF va modifica sistemul de disputare al eșaloanelor inferioare.
În ceea ce privește Bacăul, e aproape sigur că vom rămâne din nou fără echipă în primele două eșaloane, în condițiile în care FCM Bacău și-a cedat/vândut toți jucătorii și e greu de crezut că va participa la viitoarea ediție de campionat.

Un comentariu la „Dezastru la înscrierile în eșaloanele al doilea și al treilea la fotbal”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.