Aproape vicecampioni: Știința MD Bacău – CSU Suceava 28-24 (15-10)


Știința Municipal Dedeman Bacău și-a confirmat statutul de favorită în derby-ul cu CSU Suceava și a obținut o victorie care îi asigură practic titlul de vicecampioană. Spectacolul oferit de cele două echipe nu i-a dezamăgit pe numeroșii suporteri băcăuani, partida fiind așa cum era de așteptat, adică una aprig disputată, în care handbaliștii ambelor echipe s-au luptat pentru fiecare minge.

Echilibrul pe tabela de marcaj s-a menținut preț de 7 minute, timp în care oaspeții au impresionat prin viteză pe faza de atac, însă defensiva băcăuană a reacționat prompt, iar Știința a realizat un parțial de 6-0 între minutele 7 și 14. A fost, probabil, perioada determinantă a jocului, deoarece gazdele au evoluat cumva liniștit la adăpostul acelei diferențe care s-a menținut constant până spre finalul primei reprize. Din păcate, în minutul 25, Marius Bondar s-a accidentat destul de serios după ce a călcat pe piciorul suceveanului Roșu și a părăsit terenul pe targă.

După pauză, pe fondul unor eliminări în tabăra băcăuană, sucevenii au schimbat sistemul defensiv, apărându-se avansat în superioritate, fapt care i-a cam incomodat pe elevii lui Colin Voica. Astfel, oaspeții s-au apropiat și la trei lungimi, însă băcăuanii au revenit în avanataj de 6 și chiar 7 goluri, pe fondul unor intervenții excelente ale lui Răducu Tamaș. Din păcate, goalkeeperul Științei a părăsit și el terenul accidentat, iar sucevenii s-au apropiat din nou la 3 goluri, însă a fost prea târziu pentru a mai întoarce soarta partidei. Nu vom încheia considerațiile asupra partidei înainte de a-l remarca pe unul din handbaliștii băcăuani trecut uneori pe nedrept cu vederea deoarece nu se regăsește pe lista marcatorilor. Este vorba de Costel Manea, excelent în partida cu Suceava, un apărător desăvârșit, dar care și-a făcut simțită prezența și pe faza de atac, obținând un 7 metri și oferind câteva pase de gol coechipierilor.

Știința și-a adjudecat astfel ambele partide cu CSU Suceava din actuala ediție de campionat, la capătul unei prestații bune pe ansamblu, notată la final cu 8 de Eliodor Voica, iar titlul de vicecampioană este ca și adjudecat. Mai rămâne ca, în primul week-end din mai, băcăuanii să le administreze campionilor de la HCM Constanța prima înfrângere pentru un procentaj de 100% acasă.

Evoluția scorului: 2-2 (5), 9-3 (14), 12-6 (19), 15-8 (24), 15-10 (pauză), 18-13 (35), 19-16 (39), 23-17 (46), 25-18 (52), 26-21 (56), 28-24 (final).

ȘTIINȚA BACĂU: Tevzadze (5 interv.), Tamaș (11 interv.) – Ghiță 10, Iancu 5, Rotaru 4, Kurilenko 3, G. Bujor 3, Bondar 1, Gurkovsky 1, Păunică 1, Manea, Dospinescu, B. Voica, Sipos. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.

CSU SUCEAVA: Șelaru (11 interv.), Andrei (5 interv.) – Acatrinei 5, Gavriloaia 5, Roșu 4, Țuțu 3, Amihăesi 3, Mitrea 2, Schroeder 1, Petrea 1, Bursuc, Besarab, Șoldănescu, Cîntec, Pancu. Antrenor: Leonard Bibirig. Director tehnic: Petru Ghervan.

Cu câteva mici excepții, arbitrajul buzoienilor Pavel și State a fost unul fără probleme.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.