Spectacol total: Știința MD Bacău – HC Odorhei 37-31 (18-15)


Derby-ul dintre Știința Municipal Dedeman Bacău și HC Odorhei n-a înșelat așteptările, oferind un spectacol handbalistic de calitate cu multe goluri și faze care au făcut deliciul publicului. Băcăuanii au obținut o victorie clară, poate mai clară decât o arată scorul, după cea mai bună prestație din acest sezon, dacă ne raportăm la valoarea adversarului. Vicecampioana s-a prezentat la Bacău cu un lot subțire din punct de vedere numeric, fapt care s-a văzut cu precădere în repriza secundă.

Meciul a început cu oaspeții la timonă, care au condus până în minutul 13 (6-7), dar Știința a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 15, prin reușita excelentului Rotaru. Băcăuanii s-au desprins și la două lungimi, Florea a egalat la 13 în minutul 24, însă Știința a intrat cu trei goluri avans la cabine.
Echipa lui Colin Voica a plecat ca din tun în repriza secundă, desprinzându-se la 7 goluri în minutul 36, 25-18. Pe fondul intervențiilor spectaculoase ale lui Shota Tevzadze în poarta băcăuană, avansul Științei a continuat să crească, atingând un maximum de 11 goluri în minutul 50, 35-24. Pe final, Colin a schimbat liniile, în tabăra gazdelor a intervenit o iminentă relaxare, ceea ce le-a permis harghitenilor să reducă din diferență, ajungând la un handicap rezonabil, de 6 goluri.

Cât privește arbitrajul ”internaționalilor” Harabagiu și Stănescu, impresia a fost că au acordat cu prea mare ușurință unele eliminări în prima repriză, dar cei doi au dus cu bine la capăt un meci de mare angajament fizic. Știința Municipal Dedeman Bacău își confirmă invincibilitatea pe propriul teren și se pregătește de deplasarea de la Călărași, după care va urma pauza cauzată de reunirea naționalei, meciul cu CSU Suceava fiind reprogramat pentru 18 aprilie.

Evoluția scorului: 2-3 (5), 5-6 (11), 9-8 (17), 12-10 (20), 13-13 (24), 18-15 (pauză), 22-17 (34), 29-20 (42), 34-24 (49), 37-26 (54), 37-31 (final).

ȘTIINȚA: Laufceac (6 interv.), Tamaș (2 interv.), Tevzadze (15 interv.) – Rotaru 8, Dospinescu 6, G. Bujor 6, Ghiță 5, Bondar 4, Gurkovsky 3, Sipos 2, Kurilenko 2, Păunică 1, Manea, Iacob, B. Voica, Ramba. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.

HC ODORHEI: Ciobanu (12 interv.), Orban (5 interv.) – Kuzmanoski 5, Adomnicăi 4, Rusia 4, Florea 4, Johannson 3, Ferenczi 3, Komporaly 3, Talas 2, Mihalcea 2, Câmpan 1. Antrenor: Vlad Caba.

Alte rezultate înregistrate sâmbătă: CSU Suceava – Dinamo Călărași 40-28, CSM Ploiești – U Transilvania Cluj 25-27 și Poli Timișoara – CS Caraș-Severin 18-22.

7 comentarii la „Spectacol total: Știința MD Bacău – HC Odorhei 37-31 (18-15)”

 1. Sunteti mari 🙁
  Paralel cu handbalistii , au participat si atleti cu varsta intre 8 si 12 ani la un concurs national organizat la Bacau.Singura lor vina era ca tot din Odorhei erau.Dar in timp ce ieseau din oras cu autobuzul s-au intilnit cu un grup de asa zisi suporteri care au crezut ca au de a face cu handbalistii.Cu un bolovan au spart geamul de la autobuz , care normal ca plin cu copiii minori nu s-a oprit pentru clarificarea situatiei.
  Bravo !!!
  Cum am spus- sunteti mari.

  1. Levi si eu sunt tata si suporter de handbal.daca a fost intra adevar un astfel de incident e regretabil,dar nu are legatura cu etnia voastra,nenorociti sunt peste tot…..inclusiv in odorhei,te asigur 🙂

   1. Asa este 🙂
    Dar problema mea e ca atunci cand se intimpla un lucru similar la noi toata tara face scandal , inclusiv la televizor toti vorbesc de un gest criminal .Dar pana acum nu prea am vazut reactii la fel de vehemente in cazul cand copiii nostri patesc la fel.

  2. Gestul este absolut condamnabil. Însă nu poţi spune că minoritatea maghiară este discriminată în România. Chiar nu am văzut vreodată ca opinia publică să ia foc în cazul unei infracţiuni comise de un maghiar. Toate astfel de cazuri sunt aproape la fel, nu ţin de naţie, ci de educaţie şi de intelect.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.