Mâncatul în exces dăunează grav handbalului: CSM Focșani – CSM Bacău 20-25 (9-9)


Pentru a lămuri din start semnificația titlului acestei cronici, precizăm că partida despre care vorbim a fost arbitrată de doi obezi din București, Doru Manea și Radu Iliescu, băiețași care au mai făcut obiectul unor materiale pe site-ul nostru și care se pare că au o mare problemă cu echipele din Bacău. În primul rând, cei doi au ajuns la sală la ora când meciul ar fi trebuit să înceapă, crasă probă de nesimțire, în condițiile în care se știa foarte bine starea drumurilor. Fără să facă niciun fel de încălzire, cele două butoaie cu fluier au dat drumul meciului, deciși să nu-i lase pe oaspeți să atace. Astfel, s-au apucat de fluierat forțări în atac pe care nu le vedea nimeni, spre marele amuzament al spectatorilor localnici, iar când băcăuanii făceau repuneri rapide îi întorceau invariabil fiindcă, deh, e greu să-ți urnești chintalul în viteză. În asemenea condiții, coroborate și cu o evoluție nu foarte strălucită a băcăuanilor, care au ratat inclusiv două aruncări de la 7 metri, la pauză s-a intrat cu un egal minicinos.

În repriza secundă, lucrurile au intrat pe un făgaș normal pe tabelă după minutul 45, când Manea și Iliescu chiar n-au mai avut ce face pentru a împiedica victoria oaspeților. Ajungem acum și la un alt motiv pentru care mâncatul în exces dăunează grav handbalului, e vorba de luptătorul de sumo convertit la sportul cu mingea mică intitulat Costache, jucător la echipa CSM Focșani. În minutul 49, acesta l-a lovit sălbatic în abdomen pe Anatoli Bulov, scăpat pe contraatac și aflat în săritură, gest pentru care, mare minune, a văzut direct cartonașul roșu.

La CSM Bacău a debutat într-un joc oficial mult mediatizatul Marius Bahan, un handbalist talentat, care a avut câteva acțiuni personale reușite, dar el are tendința de a parlamenta inutil cu arbitrii și, de asemenea, nu pare să știe foarte bine că un succesiv se termină la extremă și nu la inter. Una peste alta, băcăuanii au obținut un succes clar și meritat într-o deplasare foarte grea și își păstrează procentajul de 100% în campionat.

CSM Focșani: Rusu, Cloșcă – Neață 8, Popa 6, Busuioc 2, Costache 2, Necoară 1, Anca 1, Munteanu, Stancu, Voicu. Antrenor: Lucian Tucan.

CSM Bacău: Grigoraș, Erhan – Bulov 7, M. Bujor 3, Carali 3, Bahan 3, Tărîță 3, Zvanciuc 2, Zacaciurin 2, Rață 1, Vartic 1, Macovchin, Șipulin, Cotinghiu. Antrenori: Nicolai Gomeniuc și Sebastian Hagiu.

3 comentarii la „Mâncatul în exces dăunează grav handbalului: CSM Focșani – CSM Bacău 20-25 (9-9)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.