Umilință la puterea a opta: CSM Bacău – HCM Baia Mare 28-36 (13-18)


După jocul relativ bun făcut în fața Zalăului, era de așteptat ca handbalistele de la CSM Bacău să obțină victoria în fața unei echipe cu mult sub valoarea celei pregătite de Gheorghe Tadici. Din păcate, jocul echipei băcăuane a fost unul de neînțeles în multe momente, jucătoarele pregătite de Gabriela Manea și Adi Brezan părând amorțite și total depășite de miza partidei. De partea cealaltă, Costică Buceschi a pregătit jocul foarte bine, băimărencele au închis perfect culoarele de pătrundere la Busuioceanu și Krumova și au demonstrat atitudine, părăsind Sala sporturilor din Bacău în aplauzele spectatorilor. Vedeta oaspetelor a fost Eliza Buceschi, handbalista de 18 ani jucându-se pur și simplu cu apărătoarele adverse și înscriind când a vrut și când n-a vrut.

Cât despre jucătoarele băcăuane, au fost sub orice critică, începând cu poarta și terminând cu extrema stângă. Natalia Parhomenko a fost de nerecunoscut, se putea crede cu ușurință că între buturi se afla un portar de hotel și nu unul de națională. Defensiva a fost șvaițer, dovadă cele 36 de goluri primite, cu un ”plus” pentru intermediarele care au fost umilite de interii adverși, dar și pentru extrema dreaptă, unde a fost bulevard. În atac s-a așteptat totul de la Busuioceanu, dar ce minuni puteai să aștepți de la o jucătoare care nu s-a antrenat decât 3 zile cu noua echipă? În rest, totală lipsă de idei, combinații previzibile și eternele greșeli tehnice elementare.
În pofida diferenței de scor, partida a avut un moment psihologic, în minutul 39, când băcăuanele se apropiaseră la 18-22, au avut atacul, dar experimentata Mirela Toma s-a grăbit inexplicabil și a aruncat de la 10 metri pe lângă poartă , după care băimărencele au înscris de trei ori consecutiv și asta a fost.

Două vorbe și despre arbitrajul cuplului Călina – Belean. Cei doi au fost probabil timorați de prezența unui observator la meci și au acordat un 10% oaspetelor, cu unele faze de-a dreptul deranjante, cum ar fi neeliminarea a două băimărence în prima repriză pentru tragere de tricou din spate, respectiv împingere din lateral în semicerc, ori un gol înscris cu un picior în semicerc de Rudics. Dar, la scorul înregistrat la final, să dai vina pe arbitri ar fi o glumă proastă.

Evoluția scorului:1-6 (8), 4-10 (15), 9-13 (20), 10-17 (25), 13-18 (pauză), 14-21 (36), 18-22 (40), 20-28 (47), 23-33 (55), 28-36 (final).

CSM Bacău: Parhomenko (7 interv.), Croitoru (2 interv.), Sîntămărean (1 interv.) – Lazăr 5, Toma 4, Simion 4, Cherecheș 3, Busuioceanu 3, Szabo 3, Shutska 2, Krumova 2, Ciucă 1, Duță 1, Amoagdei. Antrenor: Gabriela Manea.

HCM Baia Mare: Vulturar (13 interv.), Pușcaș – Buceschi 12, Pîrvuț 6, Maior-Pașca 4, Rudics 4, Oșan 3, Tătar 3, Puiu 2, Bondar 1, Negria 1, Tomescu. Antrenor: Costică Buceschi.

Celelalte rezultate ale etapei a XIII-a: Oltchim Rm. Vâlcea – Oțelul Galați 34-22, U Jolidon Cluj – Univ. Neptun Constanța 36-24, CSM București – CSM Ploiești 32-29, Corona Brașov – CSM Cetate Deva 32-28, HCM Roman – SCM Craiova 24-21 și HC Zalău – Dunărea Brăila 24-25.

9 comentarii la „Umilință la puterea a opta: CSM Bacău – HCM Baia Mare 28-36 (13-18)”

  1. Doamna profesoara…cu tot respecul care vi-l purtam pt binele echipei si al handbalului bacauan dati-va demisia.ati fost o jucatoare de nota 10 dar ca antrenor sunteti PRAF.stiti zicala aia „nu toti marii jucatori sunt si buni antrenori…e deja a doua oara in 2 ani cand reusiti „performanta” sa retrogradati o echipa.data viitoare cand pregatiti un meci uitati-va si pe banca de rezerve si acordati sanse egale tuturor jucatoarelor.

  2. Ioana Matei e de forma la echipa?Geapana la fel?..daca nu castigati nici sambata…DEMISIA!!! DEMISIA!!!

  3. Mircea da cine e Geapana ??? nici nu am auzit de ea.crezi ca rezolva ea meciul? de vina e antrenoarea care nu stie nimic tactic. e complet pe langa !

  4. sunt un simplu spectator catre vin la meciuri mereu si va spun parerea unui ne specialist jucatoarea cu nr 17 nu are cecauta la handbal si joaca cred ca 45 min din meci nu e posibil asa ceva . nu va asteptati la busuioceanu sa faca un meci mare atunci de ce ati jucat cu ia aproape la fiecare meci dati vina numai pe arbitri.sincer mancati bani clubului de geaba lasati si pe alti ca cu voi m_am lamurit sunteti varza cu toti jucatoare antrenor si staful tehnic sa va fie rusine

  5. add are perfecta dreptate. ne mancati banii bacauanilor degeaba. Busuioceanu se va bate cu Manea cat de curand la ce caracter au amandoua. o sa vedeti spectacolul asta cat de curand. Pe langa Busuioceanu si portarita mai trebuie la echipa asta vreo 10 jucatoare dar si un antrenor. Rusine celor ce tolereaza asemenea mizerie.

  6. Marcel..la cum au jucat restul fetelor..puteau sa o bage si pe Geapana.si vrei sa imi zici ca ai auzit de toate inafara de ea?:))

  7. :)))..vrei sa vorbim in particular sa vezi ca sunt un om care nu lipseste de la nici un meci din bacau? dar mi se pare normal sa li se ofere macar o sansa la fiecare jucatoare..urmareste sa vezi de cand las comentarii pe site si dupa vorbeste 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.