Și-au turat motoarele: Știința MD Bacău – CSM Satu Mare 33-26 (18-14)


La primul meci oficial al anului, Știința Municipal Dedeman Bacău a obținut o victorie confortabilă, la capătul unui joc în care nu s-a pus nicio clipă problema învingătorului. Handbaliștii băcăuani au evoluat cu dezinvoltură și au pus 6 goluri între ei și adversari după primul sfert de oră, după care au făcut și spectacol, chiar dacă s-au mai comis și greșeli. Este de remarcat și faptul că, în primele 30 de minute, Eliodor Voica i-a utilizat pe toți cei 16 jucători înscriși pe raportul de joc, lucru mai rar întâlnit la acest nivel.

Băcăuanii au încercat mai multe sisteme defensive, predominant 5+1, punându-și în evidentă dificultate adversarii atunci când s-au apărat avansat. Știința a început cu Iancu și Gabriel Bujor titulari, cel de-al doilea având o evoluție ștearsă, fiind înlocuit cu Marius Bondar, care a arătat o mare poftă de joc și de gol, concretizată ca atare pe tabela de marcaj. De notat și golul meciului, reușit de gazde în repriza secundă atunci când, la capătul unui contraatac, Manea a lansat o aeriană pentru Dospinescu, extrema stângă a Științei înscriind cu o ”învârtită” de mare efect și la propriu și la figurat.

În ceea ce privește faza de atac, băcăuanii au excelat la capitolul contraatac, dar și la cel al acțiunilor personale, la care Ionuț Rotaru a fost remarcabil în prima repriză. Îmbucurător este însă faptul că s-a înscris de pe toate posturile, iar Știința degajă din ce în ce mai multă forță și siguranță, chiar dacă adversarul de sâmbătă n-a fost unul din prima jumătate a campionatului. Sătmărenii au trăit prin realizările a doi jucători, precum și prin intervențiile portarului Panazan, având și ghinionul de a-l pierde în prima repriză pe Surducan, care și-a fracturat un deget. În poarta cealaltă, Tamaș a fost foarte bun, în timp ce Shota Tevzadze, cerut cu insistență de public dar introdus abia în ultimele 5 minute, pare a fi nedreptățit în sistemul de rotație a portarilor Științei.

Evoluția scorului: 2-2 (min. 5), 7-4 (min. 11), 12-7 (min. 18), 15-10 (min. 24), 18-14 (pauză), 21-15 (min. 37), 25-20 (min. 44), 27-23 (min. 49), 30-24 (min. 54), 33-26 (final).

ȘTIINȚA: Laufceac (5 interv.), Tamaș (12 interv.), Tevzadze (5 interv.) – Bondar 6, Rotaru 5, Dospinescu 4, Kurilenko 4, Iancu 3, Ghiță 3, B. Voica 3, Păunică 3, Manea 1, Sipos 1, G. Bujor, Gurkovsky, Ramba. Antrenor: Eliodor Voica.

CSM Satu Mare: Panazan (15 interv.) – Olah 10, Dinescu 7, Libert 3, Galan 2, Surducan 1, Bejinariu 1, Sas 1, Tcaciuc 1, Mates, Osvat, Pop. Antrenor: Ioan Palko.

Alte rezultate din etapa a XII-a: Dinamo Călărași – Pandurii Tg. Jiu 29-35, Poli Timișoara – HCM Constanța 19-21, CSU Suceava – CSM Ploiești 34-26 și HC Odorhei – U Transilvania Cluj 36-35. Partidele CSM București – Steaua București, UCM HC Caraș-Severin – Potaissa Turda se dispută duminică.

8 comentarii la „Și-au turat motoarele: Știința MD Bacău – CSM Satu Mare 33-26 (18-14)”

  1. Alo domnule moderator,va rog nu mai cenzurati comentariile cititorilor. Imi pare rau sa o spun dar nu am crezut ca vom ajunge sa fim cenzurati pentru ca avem unele pareri ce nu corespund cu dorintele unora din conducerea stiintei.

    1. Când spui că cineva dă bani pentru a intra în echipă, nu e o părere ci cu totul altceva. De altfel, comentariul tău era plin de aberații iar site-ul acesta nu e în niciun caz tribuna frustrărilor, a antipatiilor personale ori a fanteziilor.

  2. atunci poate ne puteti spune voi cum a ajuns SHOTA sa fie vazut ca ultimul portar la STIINTA,si poate ne puteti spune si cum in meciul cu dinamo unul din portari a aparat noua mingi,desi nu aparase decat trei.

    1. Despre Shota am vorbit deja (n-avem noi de unde ști de ce se întâmplă ce se întâmplă), cât privește obsesia (care devine maladivă) unora că s-ar greși numărul de intervenții în cronici, precizăm pentru ultima dată că ce vedem aia scriem indiferent cui convine sau nu. Iar dacă încerci și tu să insinuezi că cineva dă bani aici pentru a beneficia de materiale favorabile, tot pentru ultima oară precizăm că așa ceva nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla vreodată.

  3. nu incerc sa insinuez asta,dar vreau sa scrieti realitatea.si realitatea este ca SHOTA este unul dintre cei mai buni portari din tara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.