Florin Grapă: ”Cele mai importante deplasări ale lunii sunt cele de la Piatra Neamț și Constanța”


Cu câteva zile înaintea primului meci dintr-o lună cu 7 meciuri oficiale pentru voleibalistele de la Știința Bacău, i-am solicitat antrenorului Florin Grapă un interviu despre starea echipei la început de an.
Rep.: Domnule profesor, nici n-au trecut bine sărbătorile de iarnă și pe Știința o așteaptă o lună de foc, cu nu mai puțin de 7 meciuri.

Florin Grapă: Da, e-adevărat, vom avea două luni grele și va trebui să fiu foarte atent la modul cum voi rezolva meciurile din această perioadă, nu numai ca rezultate dar și ca stare de competiție pentru jucătoare. Sper să am dibăcia să le țin tot timpul în tonus.

Rep.: Care e starea de spirit și cea fizică în rândul echipei la acest moment ?

F.G.: Este OK. Am avut doar patru zile de pauză în perioada de sărbători, iar echipa se prezintă bine. Toată lumea este validă, lucru care mă bucură și sper să nu intervină probleme. Georgiana Faleș a revenit complet după accidentare și va fi în lotul de 12 pentru meciul de la Piatra Neamț.

Rep.: Care dintre cele trei deplasări, de la Piatra Neamț, din Austria și de la Constanța, credeți că e cea mai grea și cea mai importantă ?

F.G.: E o întrebare frumoasă. Vă dați seama că toate trei sunt importante, dar cele mai importante sunt cele de la Piatra Neamț și Constanța, având în vedere configurația clasamentului în Divizia A1. În privința meciului cu austriecele, ne va rămâne și returul, pe când în celelalte două meciuri dacă, Doamne ferește, gafăm, ne va afecta în clasament, dar sper să nu se întâmple așa ceva.

Rep.: Ați apucat să vedeți echipa austriacă ?

F.G.: Încă nu, știu câte ceva despre jucătoarele lor, am și câteva filmulețe, dar din campionatul trecut. Am promisiunea că voi obține cât de curând și imagini din actualul sezon cu viitoarea noastră adversară. Dar, repet, important e să tratăm cu maximă seriozitate meciurile din competiția internă. În cazul unui eșec în Austria, vom avea ocazia să îndreptăm lucrurile acasă în retur și asta ne poate da o oarecare liniște.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.