Când arbitrii strică spectacolul: Știința MD Bacău – Dinamo Municipal Călărași 30-27 (15-11)


La trei zile după prima înfrângere a sezonului, handbaliștii de la Știința Municipal Dedeman Bacău au obținut cea de-a șasea victorie stagională în fața unui adversar incomod și în condițiile unui arbitraj sub limita penibilului. După ce anul trecut cuplul bucureștean Dinu – Șerbu a stricat meciul de la Bacău dintre cele două echipe, sâmbătă a fost rândul buzoienilor Băducu și Voicu să se dea în spectacol, căutând cu tot dinadinsul să iasă în evidență cu nenumărate decizii neînțelese de nimeni și care au enervat pe absolut toată lumea.

Știința n-a făcut un joc strălucit, în condițiile în care a jucat cu un singur pivot, Gurkovsky nefiind refăcut după accidentarea de la Odorhei, însă poziționalul băcăuan a funcționat mult mai bine decât în partida cu campioana. Într-un final tensionat, acțiunile lui Kurilenko și intervențiile salutare ale lui Răducu Tamaș au adus liniștea și cele două puncte în contul gazdelor. Cel mai important lucru rămâne faptul că s-a trecut peste înfrângerea de miercuri, s-au strâns rândurile și s-a obținut o victorie foarte importantă, care consolidează poziția de vicelideră a Științei Bacău.

Dinamo a venit la Bacău din postura de revelație a sezonului, însă n-a impresionat decât prin avalanșa de proteste la mai toate deciziile arbitrilor. Trio-ul Săulescu – Purcărea – Cojocea a excelat la acest capitol, primul dintre aceștia fiind și descalificat pentru trei eliminări din cauza protestelor în minutul 35. Singurii jucători ai oaspeților care au arătat ceva în afară de vorbărie au fost portarul Marocico și interul stânga Vasile.
La capitolul descalificări a ”punctat” din păcate și Știința, în minutul 56, atunci când lui Dospinescu i s-a arătat direct cartonașul roșu pentru un fault de joc.
La jumătatea turului, Știința Municipal Dedeman Bacău acumulează 12 puncte și ocupă poziția secundă în Liga Națională urmând ca, după pauza competițională de 4 săptămâni, băcăuanii să dispute derby-ul Moldovei la Suceava, cu CSU.

Evoluția scorului: 2-3 (min. 6), 6-5 (min. 12), 8-8 (min. 17), 14-9 (min. 25), 15-11 (pauză), 16-14 (min. 35), 21-17 (min. 42), 24-21 (min. 48), 29-24 (min. 55), 30-27 (final).

ȘTIINȚA: Laufceac (11 interv.), Tevzadze (3 interv.), Tamaș (5 interv.) – Ghiță 7, Rotaru 5, Bondar 5, Kurilenko 4, Iancu 4, Dospinescu 2, Păunică 1, Manea 1, B. Voica 1, Ramba, Iacob. Antrenor: Eliodor Voica.

DINAMO: Marocico (16 interv.), Botaș (2 interv.) – Vasile 8, Ganea 5, Cojocea 4, Purcărea 3, Săulescu 3, Capotă 2, Rona 2. Antrenor: Sebastian Bota.

2 comentarii la „Când arbitrii strică spectacolul: Știința MD Bacău – Dinamo Municipal Călărași 30-27 (15-11)”

  1. am batut greu fff greu. pot spune ca cei doi arbitri nu au ce caita in liga nationala i-au macelarit si pe dinamovisti si pe noi(mai putin pe noi). asta e urmeaza o luna de pauza, ne pregatim si batem la suceava. apropo, la meci au fost aprox 2000 de oameni cara pana in min 55 au participat la un priveghi sau o piesa de dragoste nu se poate ….!!! HAI STIINTA BACAU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.