Eliodor Voica: ”Când primești atâtea goluri de la un pivot în foarte multe sisteme de apărare, atunci apar niște semne de întrebare”


La circa o oră după încheierea partidei care a consfințit prima înfrângere a sezonului pentru Știința Municipal Dedeman Bacău, am realizat un interviu cu antrenorul Eliodor Voica despre cauzele eșecului de la Odorhei.

Rep.: A fost o înfrângere mai severă decât era de așteptat ?

Eliodor Voica: Da, putem spune cu ușurință lucrul ăsta, pentru că ecartul de 8 goluri de la un moment dat a părut de neegalat, cu toate că eu zic că au fost momente în care puteam reveni. Ceea ce este clar e faptul că nu am abordat corect foarte multe din faze.

Rep.: Care a fost principalul punct nevralgic al echipei noastre ?

E.V.: La acest meci, a fost apărarea. Când primești aproape 40 de goluri, este foarte greu să câștigi orice meci cu orice echipă.

Rep.: Și de ce crezi că s-a întâmplat lucrul ăsta ?

E.V.: O lipsă de colaborare, o lipsă de comunicare și bineînțeles abordarea necorespunzătoare a unor faze și situații.

Rep.: V-a surprins cu ceva Odorheiul pe faza ofensivă ?

E.V.: Nu, dar când primești atâtea goluri de la un pivot în foarte multe sisteme de apărare, atunci apar niște semne de întrebare și lucrurile nu pot rămâne așa.

Rep.: În condițiile apărării din seara asta, apare ca firească întrebarea: când revine Sipos ?

E.V.: Sipos abia a primit acordul medicului care l-a operat pentru a-și relua antrenamentele. De săptămâna viitoare el va începe programul de pregătire fizică și va dura câteva săptămâni, fiindcă nu vreau să forțăm, să nu uităm că el a suferit cu șase luni în urmă o dublă ligamentoplastie.

Rep.: De ce ai cerut atât de târziu time-out în repriza a doua ?

E.V.: Au fost momente în care am avut tot timpul contact vizual cu centrul nostru și el m-a asigurat că știe ce face și că toată lumea e la curent cu ceea ce se face, lucru care m-a păcălit oarecum.

Rep.: Dacă în prima repriză atacul a fost în regulă, în a doua jumătate a meciului a ”căzut” și această fază. De ce ?

E.V.: Pentru mine, în momentul de față, există o explicație. În momentul în care iei gol după gol, foarte greu vii în atac, sau mai bine zis, în atac mergi pe o singură fază, poziționalul. În contextul acesta, poziționalul suferă anumite modificări, adică nu mai ai același aplomb, același curaj, ca atunci când vii din apărare fără gol. Automat, factorul psihologic a devenit adversarul nostru, fiind stresați, obligați să dăm gol.

Rep.: De acum, va trebui să-i remontezi pentru sâmbătă…

E.V.: Este meseria noastră și orice meci, pierdut sau câștigat, are un rezumat al lui, care poate fi interpretat și ca o lecție și vom face în așa fel încât acest lucru să nu se piardă.

5 comentarii la „Eliodor Voica: ”Când primești atâtea goluri de la un pivot în foarte multe sisteme de apărare, atunci apar niște semne de întrebare””

  1. fii tare voica trecem noi si peste asta. care e problema s-a pierdut campionatul sau cupa ce!? bafta cu dinamo

  2. De ce a fost scos TAMAS din poarta : In 7min.-3 interventii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Laufceac 30min.-0interventii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Exagerezi putin. Tamas a aparat doar acel contraatac (cel putin asa retin eu) si a fost schimbat dupa un gol incasat foarte usor de pe extrema stanga. Oricum, toti portarii au fost in zi slaba, dar nici apararea nu i-a ajutat deloc

  3. Comentatorii de la Digi2 au mentionat inaintea partidei ca antrenorul Caba renunta la pivot pentru a juca la 9m. Se pare ca cineva s-a inselat interpretand aceasta declaratie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.