Avancronică: HC Odorhei – Știința MD Bacău (miercuri, ora 20, în direct Digisport 2, live text pe Sport.Bacaul.ro)


Știința Municipal Dedeman Bacău se pregătește de primul derby adevărat al sezonului, pe terenul vicecampioanei HC Odorhei. Promovate în Liga Națională în același an, cele două formații au oferit întotdeauna meciuri spectaculoase, încrâncenate, dar și dominate de fair-play. Partida a fost amânată fiindcă sâmbătă harghitenii au debutat în Cupa EHF, unde au obținut un rezultat dătător de speranțe pentru calificare, 28-32 pe terenul campioanei Austriei, Fivers. Vicecampionii nu vor putea conta pe serviciile portarului Sorin Bârză, accidentat, și vor trebui să lase în tribună pe unul dintre cei patru străini din lot (Kuzmanoski, Rusia, Chikovani sau Johansson).

Băcăuanii nu au probleme de lot și pornesc cu atu-ul moral al victoriei categorice obținute în pregătiri asupra harghitenilor la Cupa Odorheiului, 36-27. Antrenorul Eliodor Voica încearcă să tempereze entuziasmul, avertizând că Odorheiul e favorită, având avantajul terenului propriu și al statutului de vicecampioană. Suntem însă convinși de faptul că jucătorii băcăuani au maturitatea, dar și forța de a-și impune jocul și de a se întoarce acasă cu ambele puncte. Știința va fi susținută din tribunele sălii din Odorhei de circa 40 de suporteri.
Meciul HC Odorhei – Știința Municipal Dedeman Bacău va fi arbitrat de cuplul buzoian alcătuit din Vasile Pavel și Marian State, cei care au oficiat și jocul câștigat de băcăuani în prima etapă cu Pandurii Tg. Jiu.

Rezultatele etapei a VI-a: CS Caraș-Severin – Poli Timișoara 23-21, CSM București – Energia Pandurii Tg. Jiu 27-31, U Transilvania Cluj – CSM Ploiești 26-17, Potaissa Turda – CSM Satu Mare 28-20, Steaua București – HCM Constanța 20-34 și Dinamo Municipal Călărași – CSU Suceava 29-27.

Foto: Dragoș Asaftei

2 comentarii la „Avancronică: HC Odorhei – Știința MD Bacău (miercuri, ora 20, în direct Digisport 2, live text pe Sport.Bacaul.ro)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.