Eliodor Voica: ”Meciul cu vicecampioana va fi pentru noi un test de maturitate”


Miercuri seara, de la ora 20.00, Știința Municipal Dedeman Bacău dispută derby-ul etapei a VI-a a Ligii Naționale de handbal masculin, pe terenul vicecampioanei HC Odorhei. Cu două zile înainte de meci, antrenorul Eliodor Voica ne-a acordat un interviu, pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează.

Rep.: Care sunt șansele ca Știința să obțină a șasea victorie consecutivă ?

Eliodor Voica: În momentul de față, eu consider că echipa din Odorhei pornește cu prima șansă, să nu uităm că jucăm cu vicecampioana. Ei vor juca acasă, vor avea de apărat onoarea și desigur punctele puse în joc. Pentru noi va fi un meci dificil și aș putea să spun chiar un test de maturitate la momentul actual.

Rep.: În pregătiri, i-ați învins categoric pe cei de la Odorhei. Chiar dacă un amical nu seamănă cu un joc pe puncte, crezi că acea victorie poate constitui un atu moral pentru voi ?

E.V.: Dacă suntem mai mult decât optimiști, am putea spune că poate reprezenta un suport moral, dar numai atât. La urma urmei, e un meci de campionat, cu o altă încărcătură decât jocul de pregătire și datele problemei sunt complet modificate. Totul se va disputa pe teren și ne-ar plăcea să fie un meci de calitate.

Rep.: Un alt avantaj al Științei ar putea fi faptul că adversarii vin după o deplasare în Austria…

E.V.: Personal, nu consider că echipele pregătite ale momentului, mă refer la handbalul de calitate, ar putea să mai pună oboseala ca unul din capitolele principale. Eu consider că ei sunt profesioniști și sunt suficient de maturi ca să înțeleagă importanța momentului și a jocului în sine. În plus, asistăm din ce în ce mai mult la echipe care joacă la 2-3 zile, deci personal nu împărtășesc ideea că am avea un avantaj din acest punct de vedere. Recunosc că m-aș bucura să fie un atu pentru noi, dar consider că Odorheiul are destule resurse pentru a găsi forma optimă la acest joc.

Rep.: Sunt două echipe ai căror jucători și antrenori se cunosc foarte bine. Crezi că s-ar mai putea surprinde una pe cealaltă cu ceva ?

E.V.: Bineînțeles, de ce nu ? Mă bucur când există competiție, când există încrâncenare, cu atât mai mult când echipele se cunosc, pentru că numai așa apare performanța. Eu cred că așa putem demonstra cât suntem de pregătiți la momentul respectiv.

Rep.: În final, spune-ne la ce să se aștepte suporterii băcăuani, inclusiv cei care vă vor susține la Odorhei ?

E.V.: La un joc încrâncenat, în care ne vom juca șansele indiferent cât vor fi de mari sau de mici. Ne dorim să oferim un spectacol handbalistic și ne-ar plăcea ca suporterii să fie cei care au fost în ultima vreme și pe care îi respectăm.

2 comentarii la „Eliodor Voica: ”Meciul cu vicecampioana va fi pentru noi un test de maturitate””

  1. miercuri ora 14 plecarea la odorhei din fata stadionului….pana la ora asta am primit confirmarea de la 22.de suporteri .cei care nu-mi trimiteti mesaj cu numele si prenumele si serie buletin cel tarziu maine pana-n ora 11,nu mai puteti merge.trebuie trimis tabelul la odorhei .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.