Un meci care nu se putea câștiga: HCM Roman – CSM Bacău 30-26 (16-14)


CSM Bacău a pierdut sâmbătă un meci pe care-l putea câștiga fără probleme, însă cu arbitrii Blas și Ghiorghișor trup și suflet alături de gazde, nimeni nu ar fi obținut victoria la Roman. Gazdele au abordat partida cu doar 9 jucătoare de câmp, însă asta nu le-a împiedicat să câștige, dar au făcut-o de o manieră jenantă. Recitalul arbitrilor a început în minutul 24, atunci când au scos din joc pivotul băcăuanelor, Irina Shutska, golgetera oaspetelor la acel moment. Nu-i mai puțin adevărat că și handbalista ucraineană greșise mai devreme, când a primit o dublă eliminare fiindcă i-a aplaudat ironic pe circarii cu fluier, dar cea de-a treia eliminare a fost absolut jenantă. Astfel, la o intervenție absolut normală pe fază defensivă la Raluca Ivan, fosta jucătoare a Științei s-a trântit teatral pe parchet, iar arbitrii atât au așteptat pentru a o scoate din joc pe cea mai bună marcatoare a oaspetelor.

În ultima secundă a primei reprize, Amoagdei a înscris pe contraatac, golul a fost validat inițial, dar anulat ulterior, unul dintre bufonii de București arătând că a văzut el pe tabelă că timpul expirase. Iar ca să pună lucrurile la punct, în primul minut al reprizei secunde, arbitrii au eliminat-o din senin pe Ioana Matei, aflată într-o formă foarte bună, astfel încât romașcancelor li s-a croit pârtie pentru o victorie fără emoții. Trebuie amintit și raportul aruncărilor de la 7 metri, 10-1 pentru gazde, majoritatea dictate pe forțări în atac ale pivotului Ivan. Referitor la Raluca, ne-am fi dorit s-o fi văzut măcar o dată la Știința jucând cu ambiția cu care a făcut-o sâmbătă, însă la capitolul realizări ea s-a remarcat doar cu ajutorul numiților Blas și Ghiorghișor.

CSM Bacău a făcut în general un joc bun la Roman, acolo unde Ioana Matei a fost extrem de inspirată în postura de centru, Shutska a fost de neoprit până la descalificare, iar portarii au avut o evoluție bună. Din păcate, extremele titulare ale echipei băcăuane au fost practic inexistente pe faza ofensivă, Ana-Maria Simion irosind trei contraatacuri, în timp ce Mihaela Cherecheș nu s-a văzut mai deloc. De asemenea, Krumova a avut o prestație ștearsă, ratând și singura aruncare de la 7 metri acordată echipei oaspete.
Evoluția echipei băcăuane este totuși în creștere și probabil că, după dubla de foc cu Oltchim și Jolidon, handbalistele CSM-ului vor mai obține victorii în fața contracandidatelor aflate în lupta pentru evitarea retrogradării.

HCM Roman: Vișan, Cristescu (10 interv.), Polocoșer – Busuioceanu 13 (9 din 7 metri), Horobeț 5, Gherman 3, Ivan 3, Rusu 3, Stoleru 2, Garipova 1, Cricleviț, Hamciuc. Antrenor: Cornel Bădulescu.

CSM Bacău: Parkhomenko (7 interv.), Croitoru (5 interv.) – Matei 5, Szabo 5, Toma 5, Shutska 4, Amoagdei 3, Geapănă 3, Krumova 1, Cherecheș, Simion, Duță, Lazăr. Antrenor: Gabriela Manea.

Un comentariu la „Un meci care nu se putea câștiga: HCM Roman – CSM Bacău 30-26 (16-14)”

  1. arbtrii la inchisoare!!! PANARAME :))))…felicitari echipei gazda pentru plata arbtritrilor..Bacaul a fost mult peste…BRAVO CSM BACAU!!! 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.