Gabriela Manea: ”Îmi felicit jucătoarele pentru că au jucat fără pivot mai bine de o repriză”


La finalul partidei tensionate de la Roman, antrenoarea băcăuană Gabriela Manea a apreciat jocul elevelor sale, dar a ținut să și puncteze evoluțiile neconvingătoare ale unora dintre handbalistele formației CSM Bacău. ”A fost un meci foarte bun și eu rămân la părerea că mai avem foarte mult de lucru la capitolul încredere. Le felicit că au reușit să joace fără pivot din minutul 24, din cauza descalificării Irinei Shutska, atunci când am rămas în patru. Mă bucură foarte mult creșterea în joc a Monicăi Amoagdei și a Ioanei Matei. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult atitudinea Gabriellei Szabo și o felicit pe Adriana Croitoru, care azi a stat în poartă cu o ruptură parțială de ligamente. Mă bucur să lucrez cu asemenea jucătoare și sunt sigur că ele vor mai crește. Probabil că Romanul nu se aștepta la o replică atât de bună a noastră, dar eu am anunțat că Bacăul va crește muncind.”

Întrebată ce i-a lipsit echipei sale pentru a obține mai mult la Roman, Gabriela Manea a spus: ”În primul rând, noi am ratat foarte mult de pe semicerc în prima repriză, când ne puteam distanța la o diferență mai mare, iar portărița Natalia Parkhomenko, care e o jucătoare de bază, nu a avut acea constanță în joc și aici cred că s-a făcut diferența. Referitor la repriza a doua, e foarte greu să joci fără pivot, acolo unde am folosit-o pe Sorina Geapănă, care este de meserie extremă. De asemenea, extremele au avut un randament foarte slab. Simion a acuzat o răceală, dar ăsta nu e un motiv pentru mine, fiindcă s-au mai văzut jucători care să evolueze astfel. Și adversarii și-au luat măsuri la extreme, unde s-au apărat eficient, dar noi acolo trebuia să jucăm mai mult exterior, pentru ca interii să poată profita de culoarele exterioare.”

În ceea ce privește arbitrajul, antrenoarea echipei CSM Bacău a precizat: ”Toate aruncările de la 7 metri acordate gazdelor la pivot au fost pe faulturi în atac făcute de Ivan. Și ce mai am de reproșat e a treia eliminare la Irina Shutska, acordată la o schemă de teatru a jucătoarei de la Roman, un teatru ieftin de care probabil că arbitrii nu s-au prins. În rest, n-am de ce să comentez arbitrajul, prefer să-mi văd de echipa mea.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.