Ștefan Laufceac: ”Acolo unde sunt jucători tineri, care doresc să se afirme, e bine ca pe lângă ei să fie și câțiva jucători cu experiență”


În ziua în care Adrian Petrea și-a luat rămas bun de la colegi, Știința și-a adus un portar nou. Ștefan Laufceac are 36 de ani, vine de la Steaua București, e fost internațional și se alătură celorlalți doi jucători cu mare experiență aduși în această vară, Sandu Iacob și Bogdan Voica. Iată interviul pe care ni l-a acordat noul portar al grupării băcăuane.

Rep.: Ce te-a determinat să vii la Știința ?

Ștefan Laufceac: Am primit o ofertă bună de la cei de aici, iar antrenorul Voica m-a sunat și mi-a spus că are nevoie de mine și că ar fi foarte bucuros dacă aș reuși să vin. În același timp, din cauza unor probleme financiare, dar și de altă natură, la Steaua nu s-a reușit adunarea unei echipe care să poată să facă performanță la nivelul la care eram noi obișnuiți. Am ajuns aici din convergența tuturor acestor motive.

Rep.: Cum crezi că vei colabora cu noii tăi colegi ?

Ș.L.: De cunoscut nu-i prea cunosc, cu excepția lui Costel Manea, cu care am jucat la Steaua, și a lui Bogdan Voica, pe care-l știu de foarte multă vreme. Eu nu cred că vor fi probleme, n-am avut probleme niciodată cu colegii de post la echipele la care am jucat. Cred că o să ne înțelegem bine, concurența e spre binele portarilor, al fiecăruia dintre noi și al echipei în primul rând.

Rep.: Crezi că plusul de experiență și maturitate adus de tine, de Sandu Iacob și de Bogdan Voica va ajuta echipa să depășească locul 6, ocupat în sezonul precedent ?

Ș.L.: Da, eu cred că echipa are un potențial foarte bun și întotdeauna acolo unde sunt jucători tineri, care doresc să se afirme, e bine ca pe lângă ei să fie și câțiva jucători cu experiență, care să le poată împărtăși din experiența acumulată. Cred că o să fie bine, atât pentru noi, cei mai în vârstă, fiindcă o să fim împinși din spate de tinerețea colegilor, dar și pentru echipă, fiindcă de foarte multe ori tinerețea duce uneori în timpul jocului la momente mai puțin plăcute, sigur, asta din prea multă dorință.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj suporterilor băcăuani.

Ș.L.: Am fost de-atâtea ori aici cu Steaua, sala a fost mereu plină, iar ăsta e un lucru foarte bun. Întotdeauna e nevoie ca publicul să fie alături de echipă, mai ales în momentele mai puțin favorabile. Din ce-am văzut eu, sunt mulți spectatori la meciuri, sunt alături de echipă, sper s-o facă în continuare și să ne susțină anul ăsta mai mult decât în anii trecuți.

9 comentarii la „Ștefan Laufceac: ”Acolo unde sunt jucători tineri, care doresc să se afirme, e bine ca pe lângă ei să fie și câțiva jucători cu experiență””

  1. n-aveti bani de Petrea, dar aveti bani de un portar, post ce era acoperit la Stiinta Bacau. Voi chiar va bateti joc de echipa, aduceti toti „pensionarii” la Stiinta Bacau? Hello, nimeni nu vede ca se cam joaca cu banii municipalitatii batandu-si joc de proprii bacauani. Ore Raducu Tamas va mai evolua? Grigoras, portar de viitor, nu mai este bun la actuala echipa! Voica a cam retrogradat echipe, sa dea domnul sa nu fie Stiinta urmatoarea!

    1. Nu stiu de ce s-a renuntat asa usor la Petrea dar in privinta portarilor Shota avea nevoie de o concurenta serioasa nu un tamas care nu stia decat 7 m si un grigoras care e un portar foarte bun dar si foarte tanar si neexperimentat, eu cred ca laufceac e un transfer bun si creeaza concurenta necesara postului de portar

  2. Stefane tot respectul pentru cariera si varsta ta,dar nu vei fi niciodata bine primit la bacau !! in conditiile in care noi nu avem bani sa iol tinem pe adi petrea aducem un al 4’lea portar de 36 de anisori in lot !!!! voica ceva mai purii,asa pe la 39-40 de ani nu gasesti ? asta era proiectul tau pe termen lung ? nu am cuvinte sa imi exprim dispretul fata de omul voica……

  3. Bravoooooooooooooooo…Bataie de joc., mai aveti de adus babaciuni, eu zic sa-i reactivati pe fostii jucatori de la Stiinta care mai sunt in Bacau 40/50 de ani ca joaca la fel ca astia „tinerei” adusi de „pielea rosie voica” care fac parte din proiectul pe termen lung…Ce bine-i cand prostesti asa pe fata, nu ? Domnule primar , sau care mai „conduceti” pe acolo , va faceti de tot c…, o sa fiti si voi si acesti jucatori „tinerei” super huiduiti in momentul aparitiei in sala…nu veti fi iubiti…

  4. Noroc ca avem echipa de handbal feminin, noi suporterii ne vor reorienta catre fete … Adi, fruntea sus, noi te asteptam oricum acasa, pentru ca Bacaul e CASA TA !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.