Gabriela Manea: ”Provocarea este foarte mare pentru noi toți, dar bătăliile grele sunt și cele mai frumoase”


Revenită la o echipă din Bacău după un an și jumătate, Gabriela Manea este gata să înceapă un nou drum în Liga Națională de handbal feminin, de data aceasta pe banca tehnică a formației CSM Bacău 2010, alături de secundul Adrian Brezan și de managerul Gabriel Armanu. Antrenoarea noii echipe băcăuane a acordat Bacăului Sportiv primul interviu în această calitate.

Rep: Ce te-a determinat să revii la Bacău ?

Gabriela Manea: Proiectul serios de care se vorbește la această echipă, proiect care este unul pe termen lung. Provocarea este foarte mare pentru noi toți, dar bătăliile grele sunt și cele mai frumoase.

Rep.: Ești mulțumită de transferurile realizate până acum ?

G.M.: Până la acest moment da, dar e sigur că vor mai trebui aduse completări. Trebuie să fim conștienți că noi am alcătuit o echipă de la zero când alții începuseră pregătirile pentru sezonul viitor. Eu sunt convinsă că, pe parcursul perioadei de pregătire, vom mai reuși să facem câteva transferuri.

Rep: Ați ales să nu transferați vedete. De ce ?

G.M.: Cel mai important lucru la o echipă este să formezi un nucleu. Un singur jucător nu poate rezolva problemele unei echipe, ci numai grupul poate face acest lucru. Pe de altă parte, noi am contactat câteva jucătoare valoroase, însă ele au solicitat salarii pe care clubul nostru nu și le poate permite. În orice caz, actuala structură a grupului nostru este formată din jucătoare care vor dori să muncească și să joace pentru Bacău.

Rep.: Ce obiectiv îți propui pentru primul sezon ?

G.M.: În primul rând, să omogenizăm echipa, lucru care ne va putea aduce rezultate satisfăcătoare. Sigur că ne dorim ca la final să fim cât mai bine poziționați în clasament și să aducem cât mai multe bucurii publicului băcăuan.

Rep.: Cum apreciezi programul primelor etape (la Deva, acasă cu CSM Ploiești, la Constanța și acasă cu Oțelul Galați)?

G.M.: Cred că e un program foarte bun, astfel încât, teoretic, am putea acumula maximum de puncte după primele patru etape.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.