Fredi Radojkovič:”Balanța dintre experiența jucătorilor noștri și tinerețea băcăuanilor a înclinat în favoarea noastră”


După incheierea partidei ce a consfințit calificarea echipei sale în finala Challenge Cup, antrenorul slovenilor Fredi Radojkovič a acordat un amplu interviu în care a prezentat viziunea sa asupra a ceea ce s-a întâmplat în manșa retur, dar și părerea sa despre echipa Științei.

Rep.: Ce ne puteți spune după acest meci nebun?

Fredi Radojkovič: În primul rând sunt fericit pentru că mergem în finală. Meciul a fost unul foarte dificil, Știința jucând foarte bine. La noi s-a simțit absența celor trei titulari, mai ales în prima repriză, unde ce-i drept am avut și puțină neșansă, portarii noștri nefiind la nivelul la care l-a impus meciul. După pauză defensiva noastră a fost mult mai organizată iar atacul reușind prin acțiunile sale să reducă din diferența înregistrată la pauză. În final balanța dintre experiența jucătorilor noștri și tinerețea băcăuanilor a înclinat în favoarea noastră.

Rep.: Credeți că asta a fost diferența, experiența jucătorilor dumneavoastră?

F.R.: Da. Krivokapic a ajutat atacul prin experiența sa iar Osmajic a organizat defensiva în ce-a de-a doua repriză. Am avut deasemenea și doi jucători foarte tineri, centrul și extrema stângă care au evoluat foarte bine astăzi în condițiile în care au avut de suplinit absența titularilor pe acele posturi.

Rep.: Ați putea spune că ați avut și un dram de noroc astăzi?

F.R.: Nu cred că a fost vorba de noroc. Noi am fost și nevoiți sa folosim doi tineri jucători pe posturi importante care au evoluat sub presiune, dar având în vedere presiunea care a fost pe umerii lor au dat maximum pe teren.

Rep.: Ce ne puteți spune despre publicul prezent astăzi în sală?

F.R.: Un public foarte frumos care a creat o atmosferă excelentă. Sunteți foarte norocoși dacă aveți o astfel de atmosferă meci de meci. Sunt suporteri gălăgioși care dau dovadă și de mult fair-play.

Rep.: Jucând ca astăzi, credeți că Știința poate atinge finala în sezonul viitor al Cupei Challenge?

F.R.: Cel mai probabil da. Sunt o echipă tânără, ambițioasă iar dacă vor rămâne în aceeași formulă in sezonul viitor poate și cu același antrenor pot realiza lucuri frumoase. E nevoie însă de multă muncă.

Rep.: A fost Știința mai puternică decât v-ați așteptat atunci când ați aflat rezultatul tragerii la sorți?

F.R.: Nu am subestimat echipa din Bacău. Știam că în România se joacă un handbal foarte bun. Noi însă in drumul spre finala am întâlnit cele mai valoroase echipe: cea din Suedia, Polonia și România. Vom juca astfel finala cu și mai multă încredere în noi. Pot spune că finala mi-aș dori să o disput impotriva celor de la Partizan, asta deoarece ne-ar fi mai ușor cu logistica. Avem un program foarte încărcat astfel că devine esențial modul în care îl organizăm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.