Finiș în forță al juniorilor: LPS Vaslui – Știința MD Bacău 17-33 (8-15)


Ultima etapă a sezonului regulat din seria A a campionatului național al juniorilor I a programat derby-ul dintre LPS Vaslui și Știința MD Bacău. Programată la Vaslui de un Abramburici federal, care a întors pe dos ordinea normală a etapelor, partida a fost un derby doar pe hârtie, fiindcă tinerii handbaliști băcăuani au câștigat de o manieră categorică, calificându-se la turneul semifinal cu 15 victorii din tot atâtea meciuri disputate. În jocul de la Vaslui nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei, Știința conducând, pe rând, cu 7-2 (min. 10), 12-4 (min. 20), 15-5 (min. 27), 21-9 (min. 40), 26-12 (min. 50) și 30-15 (min. 56). Echipa pregătită de Nicolai Gomeniuc a evoluat în următoarea componență: Șanin, Garasciuc – Vartic 8, Carali 6, Beleaev 6, Zacaciurin 5, Șipulin 5, Cebotari 2, Moise 1, Macovchin și Jidobin.
Turneul semifinal va avea loc în perioada 29 aprilie – 1 mai, locația nefiind încă stabilită, băcăuanii urmând să facă parte dintr-o grupă cu LPS Brăila, CS H&V Pitești și CSM Sf. Gheorghe.

Sâmbătă, Știința II a jucat în etapa a 23-a a Diviziei A la HC Vaslui, unde a pierdut cu 28-33 (11-19), la capătul unui meci care va fi omologat cu 10-0 pentru gazde, deoarece băcăuanii n-au respectat condițiile de vârstă regulamentare. Din păcate, jocul dur al vasluienilor a dus la accidentarea extremei Anatoli Bulov, care a suferit o entorsă la gleznă. În acest joc, pentru Știința au evoluat: Grigoraș, Erhan, Garasciuc – Vartic 7, Zacaciurin 7, Bulov 4, Carali 3, Macovchin 3, Șipulin 2, Moise 2, Cebotari, Anghelov și Jidobin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.