VOLEI FEMININ – Retrospectivă 2010: Speranţe pentru 2011


Singura echipă băcăuană campioană naţională la jocuri sportive din ultimul deceniu se află în căutarea unui nou trofeu intern. Voleibalistele de la Ştiinţa Bacău au terminat sezonul trecut pe locul 4, o poziţie onorabilă, ţinând cont de faptul că băcăuanele s-au clasat în urma unor echipe cu bugete mult mai consistente.

Pauza competiţională a adus cu sine şi desfiinţarea echipei care dominase competiţia internă în ultimii ani – Metal Galaţi. În aceste condiţii, specialiştii au pronosticat atât o scădere valorică a primei divizii, dar şi o dispută foarte echilibrată pentru titlul de campioană din 2011. Gruparea pregătită de Florin Grapă a izbutit câteva transferuri importante, fiind aduse la Bacău o serie de jucătoare foarte utile. Din păcate, rusoaica Ekaterina Ripnaya s-a accidentat în debutul sezonului şi va reveni abia la primăvară.

Din fericire, Ştiinţa a izbutit un sezon de toamnă intern foarte bun, cu o singură sincopă, înfrângerea de acasă cu Unic Piatra Neamţ şi, dacă va câştiga restanţa de la Lugoj, va încheia prima jumătate a sezonului regulat în fruntea clasamentului. Avem, aşadar, speranţe că voleibalistele băcăuane se vor bate pentru titlul de campioane. Desfăşurarea primei jumătăţi de sezon regulat a confirmat predicţiile specialiştilor referitoare la scăderea nivelului valoric al competiţiei interne, fapt care va duce la o luptă strânsă pentru laurii de campioană.

În ceea ce priveşte participarea în cupele europene, desfiinţarea Metalului Galaţi a propulsat-o pe Ştiinţa în Cupa CEV, unde a avut neşansa de a juca împotriva campioanei Germaniei, fiind eliminată. Echipa băcăuană va continua, însă, chiar de la începutul anului viitor, în Cupa Challenge, acolo unde să sperăm să îndeplinească dorinţa exprimată în vară şi reiterată la sfârşit de an de Florin Grapă, aceea de a se califica în „Final Four”.

3 comentarii la „VOLEI FEMININ – Retrospectivă 2010: Speranţe pentru 2011”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.