Florin Grapă: „Sezonul acesta ne putem bate cu şanse reale la titlu”


Încheiem seria interviurilor de sfârşit de an cu antrenorul echipei de volei feminin Ştiinţa Municipal Bacău, Florin Grapă, de la care veţi afla gândurile cu care încheie anul 2010, precum şi năzuinţele pentru noul an.
Rep.: Ce a însemnat pentru Florin Grapă anul 2010 ?
Florin Grapă: Dacă e să ne luăm după clasament, s-ar părea că a fost un an bun pentru echipa de volei feminin. Mai avem o restanţă, pe care în mod normal trebuie s-o câştigăm, situaţie în care vom încheia turul de campionat pe primul loc. Pe plan internaţional, vom vedea după 12 ianuarie, data returului cu echipa franceză Evreux din Challenge Cup. Dar putem considera ca o nerealizare faptul că n-am reuşit să trecem în turul următor în CEV Cup.

Rep.: Referitor la ediţia precedentă de campionat, când Ştiinţa a terminat locul 4, aveţi vreun regret vizavi de clasarea pe acea poziţie ?
F.G.: Realitatea e că ne-am dorit mai mult, însă ştiţi foarte bine că echipele contracandidate erau mult mai puternice sezonul trecut, şi Constanţa şi Dinamo, ce să mai vorbim de Metal Galaţi. Anul acesta se pare că e mai accesibil, nu ştiu ce vor transfera adversarele noastre în această iarnă, oricum eu sper într-o clasare mai bună.

Rep.: Dacă ar fi să alegeţi cel mai plăcut moment al acestui an, la care v-aţi opri ?
F.G.: Cred că acea victorie cu Tomis Constanţa de acasă (3:0 – n.n.), iar la polul opus aş aminti înfrângerea de pe teren propriu cu Unic Piatra Neamţ (2:3 – n.n.), dar eu sper să ne bucurăm în retur.

Rep.: În vară, după desfiinţarea echipei Metal Galaţi, toată lumea, inclusiv dumneavoastră, a spus că acest lucru va duce la o scădere valorică a competiţiei interne. Ce spuneţi acum, la jumătatea campionatului ?
F.G.: Îmi menţin această părere, campionatul s-a nivelat, dar în jos ca valoare.

Rep.: În contextul acestei nivelări, se va putea bate Ştiinţa cu şanse reale la titlu în acest sezon ?
F.G.: Da, adevărul e că şansele noastre de a ne bate la titlu sunt reale.

Rep.: Cât de mult a contat în economia jocului echipei dumneavoastră accidentarea rusoaicei Ekaterina Ripnaya ?
F.G.: E greu de spus, ea e o jucătoare tânără, de la care speram că ne va fi utilă. De altfel, la toate meciurile de pregătire am jucat numai cu ea în teren, de pe poziţia de titulară. Absenţa ei a contat, dacă e să judecăm prin prisma faptului că ar fi putut constitui chiar o variantă de schimbare, dacă n-ar fi fost titulară. Una peste alta, putem trece această accidentare la minusuri, fiindcă ne-a scăzut valoarea lotului.

Rep.: Referitor la echipa franceză cu care veţi juca săptămâna viitoare, aveţi informaţii despre aceasta, aţi reuşit s-o vedeţi ?
F.G.: Avem şi informaţii statistice şi am primit un DVD cu un meci al acestei echipe, dat fiind faptul că sunt câteva jucătoare românce care evoluează în campionatul francez.

Rep.: Şi care e prima impresie ?
F.G.: În mod normal, Ştiinţa ar trebui să se califice mai departe. Categoric. În această fază a competiţiei, cu acest adversar, câştigătoarea ar trebui să fie echipa noastră.

Rep.: În final, o întrebare pentru anul 2011. Dacă ar fi, teoretic, să alegeţi între titlul de campioană şi turneul Final Four din Challenge Cup, pentru ce aţi opta ?
F.G.: Sincer, mi-aş dori Final Four-ul, bineînţeles asta fără a neglija competiţia internă. Aş fi, însă, mai satisfăcut dacă aş ajunge în turneul final al Challenge Cup, mai ales că, în fazele preliminare, vom disputa manşele decisive numai în deplasare, fapt care va fi în avantajul adversarelor noastre.

Un comentariu la „Florin Grapă: „Sezonul acesta ne putem bate cu şanse reale la titlu””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.