Calificare în pas de vals: ŞTIINŢA MD BACĂU – INITIA HASSELT 31-29 (14-12)


Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a obţinut o calificare logică în optimile de finală ale Cupei Challenge, la capătul unui joc în care arareori a apăsat pedala de acceleraţie. Cele opt goluri diferenţă obţinute în turul de la Hasselt au indus în rândul handbaliştilor lui Gabriel Armanu o stare de relaxare, poate pe alocuri prea pronunţată, victoria băcăuanilor conturându-se în ultimul minut al meciului.
De partea cealaltă, antrenorul Luc Boiten a pregătit jocul exemplar, belgienii au intrat în teren de parcă ar fi fost ultimul lor meci şi au reuşit o prestaţie excelentă, pierzând la o diferenţă la care nu sperau înaintea partidei. De altfel, numai lipsa de experienţă internaţională i-a făcut pe oaspeţi să comită greşeli elementare pe final de meci, care i-au privat de un rezultat istoric. Chiar şi aşa, delegaţia belgiană era extrem de mulţumită la finalul partidei şi, chiar dacă unii dintre suporterii oaspeţilor susurau câte ceva la adresa arbitrilor, antrenorul Initiei a dat dovadă de o maximă eleganţă şi n-a pomenit nimic despre acest aspect. Chiar şi în timpul jocului, antrenorul Luc Boiten n-a protestat deloc, liniştindu-şi în permanenţă jucătorii, oferind o veritabilă lecţie de fair-play şi civilizaţie.
Cât despre publicul din Sala sporturilor, reacţiile au fost împărţite. Cârcotaşii au început să rânjească ironic atunci când Initia conducea pe tabela de marcaj, frecându-şi mâinile în aşteptarea unei înfrângeri, în timp ce adevăraţii suporteri, majoritari, şi-au încurajat favoriţii şi au salutat cu urale victoria obţinută pe final de meci.
Evoluţia scorului: 1-1 (min. 4), 3-2 (min. 9), 7-5 (min. 16), 8-8 (min. 21), 12-10 (min. 26), 14-12 (pauză), 15-15 (min. 34), 19-19 (min. 39), 21-22 (min. 43), 24-26 (min. 48), 28-29 (min. 55), 30-29 (final).
ŞTIINŢA: Tamaş (5 interv.), Tevzadze (4 interv.) – Gurkovsky (11), Bondar (6), Moskalenko (5), Ghiţă (2), Manea (2), Păunică (2), Rotaru (1), Grieze (1), Iancu (1), Dospinescu, Sipos, Dinescu. Antrenor: Gabriel Armanu.
INITIA: Lettens (11 interv.), Smeets (1 interv.) – Kohlen (8), Houbrechts (5), Graf (4), Havenith (3), L’Hoest (3), Verhoeven (2), Bogaerts (2), Robyns (2), Van Der Goten, Vanderstraeten, Cauwenberghs. Antrenor: Luc Boiten.
Arbitri: Anatoli Mishchuk şi Valeri Rozhkov (Ucraina).

4 comentarii la „Calificare în pas de vals: ŞTIINŢA MD BACĂU – INITIA HASSELT 31-29 (14-12)”

  1. Ce nu a mers la Ştiinţa: prestatia celor doi portari, Tamaş (cu 5 interventii), Tevzadze (cu 4 interventii) a lasat de dorit – in timp ce la belgieni, numai Letten a avut 11 interventii hotaritoare iar, Bart Kohlen a predat lectia contraatacului cu 8 goluri marcate. Extremele au ratat nepermis de mult, s-au elaborat prea mult fazele la linia de 9 metri iar jucatorul care avea pozitia excelenta pentru a şuta, parca avea teama si pasa altui coechipier. La echipa pregatita de Gabriel Armanu si Adi Brezan, Gurkovsky (cu 11 reusite) si Moskalenko (cu 5), deci cu mai mult de jumatate din totalul golurilor bacauanilor, au aratat ca atunci cind joaca impreuna trebuie sa tii contabilitatea reusitelor; Bondar cu cele 6 goluri si-a facut norma, au fost suparatoare ratarile jucatorilor Ghiţă, Manea si Păunică chiar daca fiecare a marcat cite 2 goluri, Rotaru nu si-a gasit pofta de joc si de coordonator. Cei din tribuna vorbesc de schimbarea antrenorilor, conducerea administrativa este nemultumita de prestatia neprofesionista a unor jucatori, multumiti cu diferenta linistitoare de 8 goluri realizata in tur. Solutiile de viitor: liniste, continuitate si credit total cuplului de antrenori, prezenta in teren doar dictata de forma fizica si starea psihica, fara interventiile ,,prietenesti’’ si de interes.

  2. cum poti sa spui calificare in pas de vals…numa cine nu se pricepe la handbal putea sa aplaude aseara….baietii au jucat la alibi si daca joaca asa in meciurile ramase din tur nu cred ca vor lua vreun punct…ne da odorheiul de la 15….n au nici o treaba saracii… sa se duca la sah

  3. eu ca idee am aplaudat si am tipat tot meciul – dar cand aud ca publicul tre sa taca si sa aplaude mor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.