Marius Bondar: „A fost un meci mai greu decât cel cu HCM Constanţa”


Unul din momentele psihologice ale meciului de la Târgu Jiu s-a consumat la jumătatea reprizei secunde, atunci când gazdele luaseră conducerea cu 21-20. Ştiinţa obţine o aruncare de la 7 metri. Execută Marius Bondar. Ratează. Tot el recuperează şi obţine un nou 7 metri. Marius ia mingea în mână, aruncă o privire scurtă către banca tehnică, de unde vine întrebarea: „poţi?”. „Da, pot şi vreau”, a venit răspunsul. Şi s-a făcut 21-21. Eroul acestui moment şi unul din oamenii meciului câştigat miercuri seara a acordat un interviu Bacăului Sportiv după victoria de la Târgu Jiu.
Rep.: Cum s-a văzut meciul din teren?
Marius Bondar: În opinia mea, a fost cel mai greu meci de la începutul campionatului, chiar mai greu decât cel cu HCM Constanţa. Spun asta fiindcă am jucat în deplasare la o echipă cu pretenţii, care vrea multe, dar care nu e foarte omogenă, iar noi am reuşit să profităm de faptul acesta. Mă bucur enorm pentru cele două puncte obţinute şi pentru faptul că am reuşit să-mi ajut echipa cât am putut de mult.
Rep.: Povesteşte-ne, te rog, episodul cu aruncarea de la 7 metri ratată la 20-21.
M.B.: Am considerat că nu am bătut destul de bine şi că pot s-o fac mult mai bine, iar a doua oară s-a văzut că am reuşit să mă concentrez mult mai bine şi am transformat. Mi-am dorit foarte mult victoria şi ştiam că sunt în stare să transform şi mă bucur foarte mult, dar cel mai mult mă bucur pentru golul victoriei.
Rep.: Începeţi să arătaţi ca o adevărată echipă, spre deosebire de începutul sezonului.
M.B.: Asta am vrut de la începutul campionatului dar, din păcate, mişcările care s-au făcut, noii veniţi, plecările, au influenţat foarte mult starea echipei. Acum suntem cu-adevărat o echipă şi promitem mult pentru acest sezon. E-adevărat că începutul a fost negativ, dar ne bucurăm că ne-am revenit şi că suntem pe drumul cel bun.
Rep.: Ai spus că Energia e o echipă cu pretenţii. Din momentul ăsta, că i-aţi bătut acasă, putem spune că are şi Ştiinţa pretenţii ?
M.B.: Noi avem pretenţii de trei ani de zile deja, iar aceste pretenţii s-au concretizat prin evoluţia noastră în cupele europene. Din păcate, în sezonul trecut am terminat la un punct de medalie, acum doi ani a fost vorba tot de ghinion, aţi văzut şi în cupele europene, am tot fost eliminaţi la un gol. Aş putea da vina pe faptul că suntem încă o echipă tânără, dar pe viitor promitem mult mai mult.
Rep.: Va reprezenta victoria de la Târgu Jiu o injecţie de moral pentru meciul din Belgia ?
M.B.: Clar, dar nu numai pentru meciul din Belgia, ci pentru tot restul turului. În partea a doua a campionatului, vom vedea ce vom face să fim noi campionii returului.

Foto: stiintahandbal.ro

Un comentariu la „Marius Bondar: „A fost un meci mai greu decât cel cu HCM Constanţa””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.