Concurs de erori: Ştiinţa Bacău – HCF Piatra Neamţ 21-20 (8-8)


Cu siguranţă că vremea primăvăratică de la jumătatea lui noiembrie le-a indus o puternică stare de astenie celor prezenţi pe parchetul Sălii sporturilor la meciul de duminică dimineaţă dintre Ştiinţa Bacău şi HCF Piatra Neamţ. Astfel, jucătoarele celor două echipe s-au întrecut în greşeli care mai de care mai caraghioase, în timp ce arbitrii ieşeni Bogdan Anton şi Iulian Cristea au reuşit să enerveze pe toată lumea cu unele decizii fără legătură cu ceea ce se petrecea pe teren.
În asemenea condiţii, scorul de la pauză, 8-8, nu e de mirare, fiindcă handbalistele băcăuane, de exemplu, au luat la ţintă toate bannerele din spatele porţii adverse. Ştiinţa a trecut pentru prima oară în avantaj abia în minutul 31, dar minunea n-a ţinut decât trei minute, după care oaspetele au egalat şi au trecut din nou la cârma partidei. În minutul 39, băcăuanele au rămas în 4 jucătoare de câmp, culmea e că au gestionat foarte bine inferioritatea numerică după care, de la 13-13, în tabăra gazdelor s-a reinstalat degringolada. Pe acest fond, pietrencele s-au desprins la 4 goluri în minutul 45 şi părea că meciul este jucat. Dar a venit rândul oaspetelor să puncteze la capitolul greşeli, handbalistele din Piatra Neamţ au renunţat la combinaţiile rapide şi au trecut la atacuri poziţionale, la limita jocului pasiv, iar adversarele le-au pedepsit, reuşind să întoarcă rezultatul cu două goluri în ultimul minut. Echipa oaspete a avut ultimul atac, dar n-a obţinut decât un 9 metri în ultima secundă, aruncarea Ralucăi Sandu fiind blocată de zidul băcăuan.
La final, tehnicianul pietrean a acuzat arbitrajul, reclamând două faulturi nesancţionate, faze la care handbalistele sale s-ar fi oprit, dar, cu părere de rău pentru profesorul Dan Valentin, astea-s doar alibiuri, el trebuie să caute vinovaţii pentru înfrângere în propria-i ogradă.
De cealaltă parte, Ion Arsene a dat vina pe emoţii, o altă scuză care nu prea stă în picioare, dat fiind faptul că majoritatea componentelor Ştiinţei au în spate un sezon de Liga Naţională.
ŞTIINŢA: Bogdan, Angheluţă – Chiper (10), Matei (6), Burghel (2), Câlici (1), Niga (1), Vâlcu (1), Chelaru, Ilişescu, Vântu. Antrenor: Ion Arsene.
HCF P. Neamţ: Raica, Grăjdeanu, Vornicu – Ghidoarcă (6), Durican (4), Sandu (3), Rachieru (3), Stan (2), Ciubotaru (2), Slăvilă, Ştefan. Antrenor: Dan Valentin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.